Politikerne er begyndt at se på økonomien for de kommende år

16. juni 2022 Politik

De folkevalgte, som sidder i Byrådet er begyndt at kigge på budgettet for 2023 og de efterfølgende år – og selvom der kommer 15 til 16 ekstra millioner kroner i kassen, så er de allerede sat af til de udgifter, der følger med det stigende antal ældre.

“Flere og flere skal have ekstra hjælp og det er dyrt”, sagde borgmester Erik Lauritzen efter onsdagens møde i økonomiudvalget. Dermed forvente byrådsmedlemmerne, at økonomien bliver virkelig stram.

“Tanken var, at der skulle gang i en gennemgribende renovering af Nordalsskolen og masterplanen for Augustenborg skulle også skydes i gang, men det kommer vi nok til at udskyde til 2024”, siger borgmesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her er Venstres politiske ordfører ikke enig med borgmesteren:

“Masterplanen for Augustenborg skal gennemføres og det er vigtigt for Venstre, at den ikke forsinkes igen, men påbegyndes så visionen om Hertugernes Augustenborg kan realiseres samtidig med at Augustenborg er en attraktiv by for bosætning og børnefamilier”, sagde Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT.

“Derfor har det været vigtigt for Venstre, at projektet ikke udskydes til 2024, men påbegyndes i 2023, så alle de mange lokale ideer og projekter nu kan komme i gang”, siger hun videre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er også kigget på andre projekter, som kan udskydes.

“Og det kan den meget omtalte sti ved Adsbøl og så kommer kommunen ikke til at bygge  så meget i de næste år”, sagde Erik Lauritzen. Og fortæller, at byggeriet af handicapboliger på B.S. Ingemannsvej udskydes, fordi det er meget dyrt at sende byggeopgaver i udbud nu.

 

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...