Politikerne har fokus på den øgede trafik ved Center Øst

19. december 2019 Politik

Byrådet har netop godkendt lokalplanen for området nord for Augustenborg Landevej, hvor de gamle JF-haller ligger. Det sker, efter at Teknik- og Miljøudvalget tidligere på måneden anbefalede lokalplanen godkendt af Byrådet.

Lokalplanen er efter høringsperioden ændret på flere punkter i forhold til det oprindelige forslag. Det skyldes blandt andet 22 høringssvar, som kom i høringsperioden i september og for de flestes vedkommende handlede om bekymringer over øget trafik på Stenager og/eller Søndervang.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er utroligt glade for, at der er gang i udviklingen i kommunen. Det er klart, at vi vil fremme et ønske om at erstatte tomme produktionslokaler med nybyggeri, liv og arbejdspladser. Men samtidig må vi erkende, at Center Øst-området er vokset etapevis, uden at man på forhånd har kunnet vide, hvor langt det ville gå og hvordan trafikmønsteret blev påvirket. Det må og skal vi forholde os til, overvåge og vurdere ændringer på nu”, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Aase Nyegaard i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lokalplanen lægger op til, at der laves en vej ind i området over for Jyllandsgades udmunding i Augustenborg Landevej. Denne vej vil krydse lokalplanområdet og fortsætte ind i Søndervang, som er sidevej til Stenager. Der er lyttet til input fra borgerne i forhold til trafik med varer, idet lokalplanen er tilrettet, så vareleverance til området skal foregå fra Augustenborg Landevej, mens leverancer fra området skal foregå via Søndervang.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

Kommunen skal sikre at drikkevandsboringer er pesticidfri

1. december 2021 Politik

Alle kommuner skal gennemgå alle zoner omkring vandboringer inden udgangen af 2022 og sikre, at de friholdes for pesticider. For at nå i mål med dette krav har Teknik- og Miljøudvalget givet forvaltningen lov til at udstede påbud til ejere af jord omkring boringerne. ”Det handler i bund og grund om at beskytte vores drikkevand. […]

Læs mere...