Politikerne splittede om Alskoncertens fremtid

5. februar 2017 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

I 2016 svigtede publikum ’En søndag på Als’ og foreningen bag Alskoncerten i Augustenborg fik en økonomisk øretæve på 204.000 kroner og med udsigt til en truende konkurs, og dermed ikke flere koncerter i parken ved Augustenborg Slot, har foreningen kæmpet for at skabe en økonomisk redningsplan med hjælp fra Sønderborg Kommune.

Derfor har foreningen søgt om økonomisk støtte fra Sønderborg Kommune og det blev diskuteret på seneste møde i Kultur-, borger- og fritidsudvalget. Her var Socialdemokraterne indstillet på at anbefale en økonomisk redningsplan så Alskoncerten kan fortsætte, mens Venstres repræsentanter ikke kunne støtte anbefalingen, ifølge referatet af udvalgets møde den 30. januar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konkret indstiller udvalget, at et rådighedsbeløb på 250.000 kroner frigives og samtidig gives som anlægsbevilling til anvendelse i 2017 samt at bevilge et lån på 102.000 kroner til dækning af underskuddet for Slotskoncerten i 2016 samt at bevilge et ekstraordinært tilskud i 2017 på 87.500 kroner, men der følger betingelser med til den kommunale redningsplan.

Lån og tilskud bevilges under forudsætning af, at foreningen maximalt udbetaler 25.000 kroner i honorar for gennemførelsen af koncerten i 2017, og at foreningen i dialog med forvaltningen senest den 1. oktober 2017 udarbejder forslag til nyt økonomisk bæredygtigt koncept for ’En Søndag på Als’ for årene 2018 til 2020.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da foreningen bag koncerten er konkurstruet forudsættes det ligeledes at der ikke indgives konkursbegæring mod foreningen bag Alskoncerten inden endelig samlet udbetaling af lån og tilskud. Det er dog i sidste ende byrådet der skal godkende den økonomisk redningsplan og det forventes at ske på byrådsmødet i marts måned.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Erhverv, Sønderborg

Sønderborgs veterankoorddinator hædret med Nordic Veterans Medal of Honour

30. maj 2023 Erhverv

Kim Andersen, der er veterankoordinator i Sønderborg Kommune, er blevet anerkendt for sit store arbejde for veteraner i Sønderborg og Sønderjylland. For indsatsen har han modtaget Nordic Veterans Medal of Honour i bronze. Overrækkelsen fandt sted i forbindelse med paraden på UN Peacekeepers Day, der forgik i går, mandag, i Kastellet i København. I begrundelsen […]

Læs mere...