Politisk udvalg må opgive fælles ledelse på skolerne

Skoler får alligevel ikke fælles ledelse. Arkivfoto: Ole Kæhler
Skoler får alligevel ikke fælles ledelse. Arkivfoto: Ole Kæhler
3. april 2024 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Et enigt byråd har i august 2023 i forbindelse med besparelser på Børne- og Uddannelsesudvalgets område godkendt fælles ledelse mellem Rinkenæs og Gråsten skoler og også mellem Lysabild og Hørup skoler og givet forvaltningen en opgave med at lave modeller, der skulle sikre at der fortsat var nærværende ledelse.

”De modeller er blevet lavet og det er min vurdering, at ingen af dem vil gøre noget godt for vores skoler. Og desuden har Undervisningsministeriet i mellemtiden vurderet, at der ikke må laves fælles ledelse mellem et børneunivers og en folkeskole”, siger formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Jesper Smaling, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg har derfor anbefalet gruppeformændene at vi ikke skal gå videre med fælles ledelse på skolerne. Det er vi heldigvis enige om, og jeg forventer derfor at et enigt udvalg, der i dag, onsdag, beslutter at stoppe arbejdet mod fælles ledelser på det ekstraordinære udvalgsmøde jeg har indkaldt til. De berørte skoler fortjener arbejdsro hurtigst muligt”, siger Jesper Smaling.

Socialdemokratiet ønsker stærke skoler og børneuniverser, og de ønsker hurtigst muligt at gå videre med oprettelsen af et børneunivers i Rinkenæs.

17. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Erhvervslivet fik indblik i lufthavnens fremtid

17. april 2024 Erhverv

Tirsdag eftermiddag var 80 personer fra 45 lokale virksomheder samlet på Hotel Alsik for at høre om Sønderborg Lufthavn, som netop har fået lavet en analyse af erhvervslivets ønsker til lufthavnen. “Udviklingen af Sønderborg Lufthavn er en vision for Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond”, sagde Lars Tveen, som er direktør i fonden. […]

Læs mere...