Populære Jacob Haugaard kæder Festival Syd sammen

16. august 2018 Kultur

Torsdag er der Festival Syd på Bosager – og et er et brag af en fest for udviklingshæmmede og andre brugere af de kommunale bosteder og beskyttede værksteder.

“Og vi allesammen er her i dag, fordi borgmesteren har givet os lov. Det er nemlig ham, der bestemmer her i kommunen”, sagde konferencier Jacob Haugaard, inden han gav ordet til borgmester Erik Lauritzen.

Erik Lauritzen og Jacob Haugaard på Festival Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er jubilæum. Festival Syd er her for 30. gang, så jeg tror ikke, det er noget, borgmesteren bestemmer”.

Inden han opfordrede de mange deltagere til at give et bifald til alle dem, der har arbejdet ekstra meget for at lave festivallen, bad han alle om at sørge for at feste og have det sjovt.

“Der er igen masser af god musik, så nu skal i bare feste og have det sjovt.

Sexualvejledning

I Sønderborg er der fire nyuddannede sexualvejledere, der fortrinsvis skal udbrede tip og andre info om sex indenfor handicap og psykiatri. De havde sat en bod med sexhjælpemidler – det andre kalder sexlegetøj – op ved festivallen. Blikfanget var skiltet: Sex på pladsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Lige nu underviser vi pædagoger, som bringer vores budskaber videre. Vi vil også lave undervisning for mænd, kvinder, par og mixede grupper”, siger sexualvejlederne.

“Og så skal I huske, at noget skal være lidt forbudt. Det er nemlig det lidt forbudte, der er frækt og spændende”, sagde Jacob Haugaard til sexualvejlederne.

Vild med de mennesker

“De mennesker, som jeg møder her er dejligt umiddelbare. Hvis jeg for eksempel lige har sunget Hammerfedt, så kan de bede mig om at synge den igen”, sagde Jacob Haugaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så er det jo fristende at fortælle, at den lige er blevet spillet.

“Men så siger de, at vi jo bare kan tage den en gang til. Hvis ikke jeg gør det, så skyldes det jo kun min egen selvhøjtidelighed”, siger han.

Meget af hans tid på Festival Syd, bliver brugt på at være med på en masse selfier.

“Det er jeg også ude for, når jeg hvert år er i Kina. Og kineserne ved sgu’ ikke, hvem jeg er. Måske vil de bare kunne sige til andre, at de kender en såkaldt langskalle – som vi jo kaldes derovre”, sagde Jacob Haugaard til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når Jacob Haugaard rejser til Kina, så er forklaringen ganske enkel.

“Jeg får syet mine jakkesæt derovre”.

Programmet

Kl.10.00 Åbningsshow på pladsen, masser af musik,og sjov.
kl.11.00 Be cool – brugerband fra Kuglen
kl.12.00 Henrik og Klaus – kendt fra bla. idrætsdag i Tønder
kl 13.00 Kandis
kl.14.00 Bamsehit med Bamses Venner fra Sønderborg
kl.15.00 Overraskelse
kl.16.00 LIGA – Topshow

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk