Portræt af Aase Nyegaard på plads i Byrådssalen

8. januar 2016 Kultur

Tidligere borgmester Aase Nyegaard har brugt adskillige timer sammen med kunstner Peter Martensen og udbyttet blev et maleri af Aase Nyegaard, som i fremtiden skal hænge i Byrådssalen på Rådhuset i Sønderborg.

Aase Nyegaard og Peter Martensen afslører maleriet.

Aase Nyegaard og Peter Martensen afslører maleriet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er en tradition, der bliver malet et portræt af afgåede borgmestre og vi kan sagtens vente en rum tid med det næste”, siger borgmester Erik Lauritzen, inden Aase Nyegaard og Peter Martensen lod tæppet falde. Peter Martensen har iøvrigt også har lavet portrættet af endnu en tidligere borgmester. Nemlig A. P. Hansen.

“Aase Nyegaard har stået model, mens jeg malede. Jeg synes, der sker et eller andet mellem model og kunstner, når man arbejder med levende model og selvom det ikke er til at forklare, så kommer det til udtryk i maleriet”, siger Peter Martensen efter afsløringen fredag eftermiddag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Inden afsløringen nævnte Erik Lauritzen, at han var spændt på at høre, hvordan det lykkedes kunstneren at få Aase Nyegaard til at stå stille.

“Der var en cirkel – eller rettere to – og jeg skulle blive indenfor”, siger Aase Nyegaard, der selv er ret tilfreds med portrættet, der blev til på baggrund af mange, lange snakke om alverdens ting plus nogle gode frokoster, hvor Peter Martensen blev klogere på mennesket Aase Nyegaard.

“Det er jo mig, der er på billedet”, siger hun til en række politikere, kommune-ansatte og andre, der kom for at se afsløringen.

billede

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk