Premiere på tv-serien “1864” ved Dybbøl Banke

19. september 2014 Kultur

Pressemeddelelse:

Danmarks Radios hidtil største dramasatsning, tv-serien ”1864” får premiere der, hvor det skete. Nemlig i Sønderborg ved foden af Dybbøl Banke.1864

Det var på Dybbøl, at krigen i 1864 kulminerede i et seks timer langt bombardement med et forsmædeligt nederlag til Danmark til følge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danmark mistede en tredjedel af sit areal og 40 procent af sin befolkning.

I år er det 150 år siden, og i den anledning er Danmarks Radio klar med sin hidtil største dramasatsning med tv-serien ”1864 – Hjerter bløder i krig og kærlighed”.

Den store premiere på tv-serien kommer til at finde sted i Sønderborg – nærmere bestemt i byens kultur- og videncenter Alsion, som ligger lige ved foden af Dybbøl Banke. Det sker tirsdag 7. oktober.

  • Vi ruller naturligvis den røde løber ud, men derudover kommer det ikke til at ligne en almindelig filmpremiere. Gæsterne vil med alle sanser kunne mærke 1864 både før, under og efter visningen, fortæller kulturchef i Sønderborg Kommune, John Bøgelund Frederiksen.

Åben for publikum

Kulturchefen garanterer for, at det bliver en meget autentisk oplevelse af 1864 – også uden for biograflærredet. Den vil både kunne ses, høres og smages.

  • Måske vil der ikke komme helt så mange kendisser som i hovedstaden, til gengæld vil der være en del billetter i almind1864eligt salg, og vi har jo mange historieinteresserede borgere i området. Derfor er vi også glade for, at DR og Miso Film finder det naturligt at lægge premieren her i samarbejde med os, siger han.

Den enestående aften begynder kl. 19 med forskellige aktiviteter inden selve visningen kl. 20.

Der bliver også en visning i København om aftenen onsdag den 8. oktober.

”1864 – Hjerter bløder i krig og kærlighed” sendes på DR TV fra søndag den 12. oktober i alt otte søndage frem. Ved premieren i Sønderborg vises de to første afsnit, og seriens instruktør, Ole Bornedal, fortæller om projektet.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk