Prinsesse Benedikte glæder sig over Spejdernes Lejr

5. oktober 2015 Sønderborg

“Da jeg hørte, at lejren skulle holdes i Sønderborg, tænkte jeg Åhhh, det er godt. Mit hjerte banker for dette område. Her er jeg selv godt hjemme. Jeg har jo tæt tilknytning til Gråsten. Det er også et område med meget historie og spændende muligheder. Her ligger et af landets flagskibe på erhvervsområdet, Danfoss, og her er Universe. Der har jeg selv været med mine børnebørn, og det var en god oplevelse. Det er godt, at mange danske børn prøver at komme hertil. Mange børn har været i Asien eller i USA, men aldrig i Sønderjylland”.spejder

Artiklen fortsætter under annoncen

Siger prinsesse Benedikte efter det første møde i præsidiet for Spejdernes Lejr 2017, hvor prinsessen er æresformand.

Mødet blev holdt søndag i Alsion i Sønderborg. Præsidiet, der er samlet af kommunen og lejrens ledelse i fællesskab, består i øvrigt af erhvervsledere og nøglepersoner fra regionen og lejrledelsen. Præsidiet skal mødes et par gange om året for at drøfte principielle og afgørende emner for lejren, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Prinsesse Benedikte er hele sit liv kommet på Gråsten Slot, og hun har, som sin mor, dronning Ingrid, siden sin ungdom været involveret i spejderbevægelsen. Hun er protektor for flere korps og er engageret i spejderbevægelsens verdensorganisationer. Da de fem spejderkorps i Danmark for første gang gik sammen om Spejdernes Lejr i Holstebro i 2012, sad prinsessen også i præsidiet og var på besøg i lejren.

Artiklen fortsætter under annoncen

På præsidiemødet præsenterede kommunen og spejderne de planer, der indtil videre er lagt for Spejdernes Lejr i Sønderborg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...