Prisen på ekspropriation ved havnen er ukendt

17. november 2015 Erhverv

“Det er ikke muligt for forvaltningen at sige, hvad udgifterne bliver, når kommunen eksproprierer en

Stefan Lydal efterlyser den reelle pris på ekspropriationen i Helgelandsgade

Stefan Lydal efterlyser den reelle pris på ekspropriationen i Helgelandsgade

Artiklen fortsætter under annoncen

ejendom i Helgolandsgade. Det skyldes blandt andet, at vi endnu ikke ved om alle lejerne frivilligt ønsker at flytte, og hvilke investeringer erhvervslejemålet skal have erstatning for. Når kommunens advokat kommer videre i processen bliver Teknik- og Miljøudvalget orienteret om forhandlingerne og de økonomiske konsekvenser for kommunen”, siger Stefan Lydal til SønderborgNYT.

Altså har Teknik- og Miljøudvalget stemt for at overtage en ejendom, som de ikke kender prisen på.

Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti er næstformand i Teknik- og Miljøudvalget og han har spurgt forvaltningen, hvad det kommer til at koste at overtage en grund ved Helgolandsgade, hvor der er bygninger med almindelige lejemål og et erhvervslejemål.

Erhvervslejemålet er Jespers Kockkerier.

Teknik- og Miljøudvalget har bestemt sig for at ekspropriere grunden, så bygningerne kan rives ned og give plads til en bredere vej, som gør det lettere for bilister at køre til det kommende Multikulturhus og Hotel Alsik.

Budget på 4 millioner – men prisen er ukendt

Der er afsat 4 millioner kroner i budgettet til overtagelsen.

Jesper Kock, hvis forretning er i spil, udtaler sig ikke under forløbet, fordi han selv sidder i byrådet.

Jesper Kock, hvis forretning er i spil, udtaler sig ikke under forløbet, fordi han selv sidder i byrådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg ville gerne have set et overslag på, hvor stort et beløb der i værste fald skal ansøges om udover til de 4 mio. kr. det koster at købe ejendommen”, siger Stefan Lydal.

Problemet er, at der er en lejelov, der sikrer såvel almindelige lejere som erhvervslejere visse rettigheder. Af erhvervslejelovens §78 stk. 4 fremgår der et scenarie om, at lejeren selv finder et andet sted at bo inden hans eksisterende lejemål udløber.

I samme afsnit står således også, at hvis det bliver sådan, så kan kommunen yde en en rimelig godtgørelse, der højst kan udgøre lejen for de hidtidige lejede lokaler for perioden fra fraflytningen til udløbet af opsigelsesfristen, altså maksimalt 6 år og tre måneders husleje.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. maj 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg-virksomheden Niko gør klar til grønne investeringer

16. maj 2021 Erhverv

Niko, der leverer produkter som bidrager til reducering af CO2-udledning fra boliger og virksomheder gennem blandt andet styring af lysforbruget, sætter nu ekstra fokus på Nikos egen CO2-udledning og har nu igangsat arbejdet med at finde mulige CO2-reduktioner og grønne investeringsmuligheder. “Vi har tidligere optimeret vores forbrug for at spare på vores CO2-udledning, men tiden […]

Læs mere...