Prøv squash – et spil for dig der elsker tempo og høj puls

28. december 2022 Sport Skrevet af: Ole Kæhler

Lørdag den 7. og søndag den 8. januar mellem klokken 11 og 15 er der åbent hus i Sønderborg Squash Club på Damgade, fortæller klubmedlem Anette Riding og tilføjer, at der er et par hundreder medlemmer og alderen spænder fra seks til 74 år.

“Squash er et spil for alle og så er træningstiderne meget fleksible, fordi man kan booke bane på de tider, der passer en. Vi kan have op til tre tider ad gangen”, siger Anette Riding til SønderborgNYT.

Hver tirsdag er der klubaften og på onsdage og torsdage er der trænere, som kan hjælpe med at gøre de enkelte spillere endnu bedre.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Folk er velkomne til bare at komme en tur og deltage i det, der nu er – eller de kan få en tid på en bane og prøve at opleve, hvor sjovt spillet er”, siger Anette Riding og hun tilføjer, at både konkurrencespillere og motionister har et herligt sammenhold.

Mere tempo end i badminton

Fire kolleger fra en entreprenørvirksomheden Christian Johansen i Rødekro besøgte Sønderborg Squash Club netop en dag med åbent hus. De fortæller, at de spiller badminton til hverdag og nu vil de spille squash, fordi de trænger til noget, hvor der er lidt mere fart på.

Artiklen fortsætter under annoncen

To af de fire har tidligere spillet lidt squash, en havde prøvet en enkelt gang og for den sidste var spillet en ny oplevelse.

“Det var rigtigt sjovt og det er bestemt ikke sidste gang, vi spiller squash. Det er et spil, hvor man virkeligt kan afreagere og vi alle ku’ være med”, sagde de samstemmende til SønderborgNYT og tilføjede, at det ikke var et problem at få pulsen op. Det gik ret hurtigt.

Entreprenørarbejde er fysisk krævende og derfor er det bestemt en god idé at være i form.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og derfor overvejer vi at tilbyde vores medarbejdere et fitness-abonnement og squash kan sagtens være et alternativ til dem, der ikke synes om fitness”, sagde Johnny Frandsen, der er medejer af entreprenørfirmaet.

Lidt om squash

Squash er et ketsjerspil beslægtet med badminton og tennis, og spilles på en lukket, almindeligvis indendørs bane, med fire vægge, oftest med deltagelse af to spillere. En lille gummibold skal slås op mod frontvæggen ved hjælp af en ketcher.

Artiklen fortsætter under annoncen

En duel indledes med, at den ene spiller server ved at slå bolden direkte mod frontvæggen, men derefter gerne via andre vægge, fra den ene serveboks over til modstanderen placeret i modsatte side af banen. Returneringen fra servemodtageren må slås direkte mod frontvæggen eller via en eller flere af de andre vægge – inklusiv bagvæggen.

Bolden må spilles over hele banen.

En spiller skal senest returnere bolden, inden den rammer gulvet anden gang.

Duellen afgøres til en spillers fordel, når det ikke lykkes modstanderen at returnere bolden korrekt til frontvæggen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Squash spilles både som single og double.

Læs mere om Sønderborg Squash Club HER på LINKET

15. april 2024 Samfund, Sønderborg

Vikingeklubben åbner

15. april 2024 Samfund

Vi åbner Vikingeklubben igen på fredag kl. 06:00, oplyser bestyrelsen. Søndag fra kl. 12-14 er der officiel indvielse med øl og pølser til medlemmerne. Klubben har været lukket siden stormfloden, hvor skaderne på bygningen var omfattende. Vægge blev ødelagt, klinker flået af gulvet, døre og brusevægge blev revet ud. El-installationer stod under vand, højvandsskotter var […]

Læs mere...