Prøv tai chi i Apotekerhaven

2. august 2018 Kultur

På tirsdag kl. 19.00 er der mulighed for at prøve tai chi ganske gratis. Træningen vil foregå i Apotekerhaven – lige over for Borgen.

Træningen er for alle, der er interesseret i kinesisk bevægelses- og kampkunst, der har en fantastisk virkning på krop og sjæl.

Indre ro og smidighed er nøgleordene.

Foreningen Tai Chi Sønderborg, der normalt træner i bordtennislokalet i Humlehøjhallen hver tirsdag, vil denne dag vise, hvad tai chi er og fortælle om mulighederne for at træne en helt unik stil, der har rod i det gamle Kina.

Kom i løst siddende tøj og vær forberedt på at blive bevæget.

Tai chi hjalp mod rygsmerter

Et af klubbens medlemmer, Jochen Dunker på 58 år, fortæller, hvad tai chi har gjort for ham:

“Jeg er selvstændig håndværker, men som 50 årig fik jeg desværre en diskusprolaps. Jeg fik vanvittige smerter og blev med sygetransporten kørt til scanning. Beskeden jeg fik fra lægen var: “Det opererer vi ikke nu. Kroppen må selv prøve at klare det !”. Smerterne blev bare værre og værre og tilsidst kunne jeg ikke arbejde længere. Heldigvis fik jeg hjælp af rigtig mange gode behandlere; flere fysioterapeuter, kiropraktorer, akupunktør, shiatsumassage, Bowtech, kinesiologi oma., men den bedste behandling var hos en ortopædisk læge med specialuddannelse i osteopati”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“For to år siden begyndte jeg at dyrke tai chi hos Tai Chi Sønderborg. I begyndelsen var det hårdt og besværligt, syntes jeg, men jeg fik dog smag for det. Jeg lærte tai chi’ens teknikker og stille og roligt begyndte mine muskelspændinger at forsvinde”.

“Tai chi passer rigtig godt til mig. At lære de langsomme, bevidste bevægelser, lytte til kroppens behov og være meget opmærksom på sig selv”

De seneste to år har jeg ikke været til nogen form for behandling – jeg mener selv, det skyldes mine tai chi-øvelser. Jeg er i dag 58 år og er stadig selvstændig håndværker med godt arbejdshumør”

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Hvad sker der i hjernen hos børn der har det svært?

18. januar 2022 Uddannelse

Den 3. marts klokken 19 får Dybbøl Efterskole besøg af Rasmus Alenkær, som vil holde et oplæg om børn, som har det svært. I sit oplæg vil Rasmus Alenkær sætte fokus på samarbejdet omkring børn med social-kognitive udfordringer med udgangspunkt i dels en neurologisk vinkling, og dels med udgangspunkt i en institutionel pædagogisk vinkling. Eller […]

Læs mere...