Prøv tai chi i Apotekerhaven

02. August Kultur

På tirsdag kl. 19.00 er der mulighed for at prøve tai chi ganske gratis. Træningen vil foregå i Apotekerhaven – lige over for Borgen.

Træningen er for alle, der er interesseret i kinesisk bevægelses- og kampkunst, der har en fantastisk virkning på krop og sjæl.

Indre ro og smidighed er nøgleordene.

Foreningen Tai Chi Sønderborg, der normalt træner i bordtennislokalet i Humlehøjhallen hver tirsdag, vil denne dag vise, hvad tai chi er og fortælle om mulighederne for at træne en helt unik stil, der har rod i det gamle Kina.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kom i løst siddende tøj og vær forberedt på at blive bevæget.

Tai chi hjalp mod rygsmerter

Et af klubbens medlemmer, Jochen Dunker på 58 år, fortæller, hvad tai chi har gjort for ham:

“Jeg er selvstændig håndværker, men som 50 årig fik jeg desværre en diskusprolaps. Jeg fik vanvittige smerter og blev med sygetransporten kørt til scanning. Beskeden jeg fik fra lægen var: “Det opererer vi ikke nu. Kroppen må selv prøve at klare det !”. Smerterne blev bare værre og værre og tilsidst kunne jeg ikke arbejde længere. Heldigvis fik jeg hjælp af rigtig mange gode behandlere; flere fysioterapeuter, kiropraktorer, akupunktør, shiatsumassage, Bowtech, kinesiologi oma., men den bedste behandling var hos en ortopædisk læge med specialuddannelse i osteopati”.

“For to år siden begyndte jeg at dyrke tai chi hos Tai Chi Sønderborg. I begyndelsen var det hårdt og besværligt, syntes jeg, men jeg fik dog smag for det. Jeg lærte tai chi’ens teknikker og stille og roligt begyndte mine muskelspændinger at forsvinde”.

“Tai chi passer rigtig godt til mig. At lære de langsomme, bevidste bevægelser, lytte til kroppens behov og være meget opmærksom på sig selv”

De seneste to år har jeg ikke været til nogen form for behandling – jeg mener selv, det skyldes mine tai chi-øvelser. Jeg er i dag 58 år og er stadig selvstændig håndværker med godt arbejdshumør”

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...