ProjectZero: Besøg fra Liaoning i Kina fredag

25. juni 2015 Erhverv

Sønderborg Kommune, ProjectZero og Danfoss er værter, når viceguvernøren fra provinsen Liaoning fredag besøger Sønderborg med en delegation. Provinsen er på udkig efter inspiration til energieffektivisering.zero

Liaoning er Kinas nordøstligste region – ofte kaldet ”den gyldne trekant” på grund af sin placering mellem havet, det øvrige Kina og den koreanske halvø. I byen Anshan har Danfoss allerede vist vejen til energieffektiv fjernvarme ved at anvende spildvarme fra byens store stålværk, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Delegationen ankommer til Sønderborg med fly fredag morgen, hvor den modtages på Alsion. Her vil både borgmester Erik Lauritzen og den nye regionsrådsformand, Stephanie Lose, byde velkommen.

Bagefter fortæller direktør i ProjectZero, Peter Rathje, om Sønderborgs store energi-omstilling og de indsatser, der er i gang for at nå målet – indsatser, der er prisbelønnet bl.a. på grund af evnen til at involvere så mange borgere, virksomheder og skoler.

ProjectZero er internationalt kendt, også i Kina.kina

Artiklen fortsætter under annoncen

FN’s store klimatopmøde holdes i Paris i december 2015, og det er med til at skærpe opmærksomheden på Sønderborgs vision og erfaringer, idet der er behov for, at så mange byer som muligt bliver inspireret til at tage lignende ambitiøse klima-initiativer.

Efter velkomsten drager de kinesiske gæster på en tur rundt i Sønderborg for at se konkrete eksempler på, hvordan energieffektive bygninger går hånd i hånd med grøn fjernvarme.

Besøget betyder også en tur til Danfoss i Nordborg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. august 2021 Erhverv, REGIONALT

HLT-Service har el-varebiler som dækker virksomhedernes behov

5. august 2021 Erhverv

HLT-Service i Aabenraa sælger varevogne af mærket Maxus og der er stor interesse for bilerne fra både kommuner og større virksomheder, siger Poul Linnet fra HLT-Service. Interessen skyldes både kørselsøkonomi og klimaet. “Det er med elbiler, som det er med mobiltelefoner. Der udvikles hele tiden og Maxus-varevogne dækker langt de fleste virksomheders behov. Også håndværkernes”, […]

Læs mere...