ProjectZero: Nye solcelle-tilskud ventes i februar

4. februar 2015 Erhverv

Drømmer du om solceller, så er det nu der skal handles, for nu er den længe ventede tilskudsordning til solceller sendt i høring og forventes at træde i kraft februar 2015.zero

Nettomålerordningen i 2012 gav rigtig mange husejere blod på tanden til at producere deres egen strøm. Hvis du ikke nåede at komme med i første omgang, så er muligheden der nu igen!

Artiklen fortsætter under annoncen

Nyt lovforslag åbner op for en bedre afregning for den strøm, som boligejere, bolig-foreninger og virksomheder producerer på egne solcelleanlæg. Hvis forslaget vedtages, vil der igen være gode penge at tjene, når du investerer i solcelleanlæg.

Lovforslaget har været længe undervejs, og hvis det går igennem, vil der kunne kobles nye anlæg med en samlet kapacitet på 60 MW på ordningen. Det er tre gange mere end de sidste to år.

Gør din ansøgning klar

Når den endelige tilskudsordning er godkendt, åbner Energinet.dk op for første ansøgningsrunde til puljeordningen. zero1Dette forventes at ske den 16. marts 2015, så hvis du vil være med, bør du allerede nu indhente tilbud og lave en aftale med en leverandør af dit nye solcelleanlæg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan roligt skrive under på en købsaftale nu – hvis blot du husker at få indbygget en fortrydelsesret, så kontrakten kan annulleres, hvis ikke du får andel i puljen.

En længe ventet ordning

Flere boligejere i Sønderborg-området har spejdet længe efter den nye tilskudsordning. De er klar til at sende ansøgning ind til Energinet.dk, så snart puljen åbner. Indehaver af ATsolar, Nicolai Andresen, har opfordret solcelleinteresserede til at forberede sig til tilskudsordningen igennem længere tid, og nu er meldingen helt klar!

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det haster! Hvis man ikke har lavet en aftale om at købe solcellerne endnu, skal man skynde sig. Aftalen skal foreligge den 16. marts, hvor tilmeldingen til ordningen åbner. Ingen ved, hvor længe den vil være åben, for bevillingerne tildeles efter »først-til-mølle-princippet«” siger Nicolai Andresen.

Også tilskud under overgangsordningenpenge

Artiklen fortsætter under annoncen

De nye regler gælder også for solcelleanlæg, der er installeret under den såkaldte overgangsordning. Hvis anlægget er blevet tilsluttet til nettet i perioden november 2012 til juni 2013, bliver der nu mulighed for at søge forøget tilskud med tilbagevirkende kraft.

Læs om overgangsperioden på: www.kebmin.dk

Læs om de forskellige støttemuligheder på: www.ens.dk

Find vigtige informationer om ansøgningen på: www.energinet.dk

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2023 Politik, Sønderborg

Hvor er Sønderborg Kommunes handicappolitiske visioner?

28. september 2023 Politik

Handicapbevægelse i Sønderborg inviterer til møde om visioner for handicapbevægelsen i Sønderborg. Mødet skal foregå i MultiKulturhuset sal den 23. oktober fra klokken 19 ”Vi er naturligvis interesseret i at høre om tankerne bag besparelserne, om prioriteringerne som vores politikere gør, om kommunens henvendelse til KL og regeringen, ja om alle de tiltag og initiativer, […]

Læs mere...