ProjectZero-rigtig: Holmgaard næsten CO2-neutral

18. marts 2015 Samfund

Det er nu 2 1/2 år siden familien Kock på Kegnæs havde brand i deres stuehus. Inden branden havde de investeret i ProjectZerosolvarme til brugsvand, solceller til strøm, træfyr til eget fældet træ og en luft til vand varmepumpe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Solcellerne på laden har bl.a. betydet, at familien sidste år kun har købt 400 kWh.

Jens Peter Kock og hans kone foran stuehuset på Kegnæs.

Jens Peter Kock og hans kone foran stuehuset på Kegnæs.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er en fornøjelse at følge vores elforbrug, og se hvor lidt vi har købt fra nettet. Og så har vi endda fået en varmepumpe, som også bruger strøm” fortæller Jens Peter Kock i en pressemeddelelse.

Familien Kock er endnu ikke færdig med opbygning efter branden, men der er allerede sket meget: ca. 140 m2 er gravet ud, gulvet er sænket med 10 cm., der er isoleret og lagt gulvarme.

Stuehuset fra 1805 med massive ydervægge er isoleret med 100 mm grå flamingo + 95 mm Isover og indervæggen er 10 cm multiplade for at undgå dampspærre i de gamle lermurede vægge.

Med så tykke mure og nye energivinduer, skal der ikke meget energi til at varme huset op. Varmen, som kommer fra en energieffektiv varmepumpe og eget fældet træ samt solvarme, er meget tæt på at være CO2-neutral.

“Vi er glade for, at vi i vores gamle stuehus kan leve energirigtigt og næsten CO2-neutralt” siger Jens Peter Kock.

Som prikken over i’et er alt ny belysning i huset LED.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. december 2021 Kultur, Sønderborg

Synnejysk stand-up i Alsion

2. december 2021 Kultur

Christoffer Brodersen og Kalle & Kloj – Lars Thiesgaard og Chresten Speggers – vender tilbage til Alsion med en ny udgave af ’En synnejysk eftermiddag’ søndag den 20. marts kl. 15.00 I første afdeling vil Christoffer Brodersen underholde med sine viser og sange – og får også besøg af en special guest star. Efter pausen […]

Læs mere...