ProjectZero skaber flotte CO2-resultater

1. september 2015 Erhverv

Nye tal viser, at Sønderborg-området har nedbragt sin CO2-udledning med hele 30 procent ved udgangen af 2014 – altså både tidligere og mere end det oprindelige mål på en 25 procents reduktion i 2015. Borgmesteren understreger, at især borgere, virksomheder og fjernvarmeselskaberne har æren for det flotte resultat. Den grønne indsats skaber nye arbejdspladser i kommunen, lyder det fra erhvervslivet, skriver ProjectZero i en pressemeddelelse.

Peter Rathje og ProjectZero overstiger forventninger og målsætning..

Peter Rathje og ProjectZero overstiger forventninger og målsætning..

Artiklen fortsætter under annoncen

Mens politikerne på Christiansborg taler og taler om klimaet, tager Sønderborg sagen i egen hånd.

En ny analyse viser at Sønderborg-området med ProjectZero – visionen om at blive CO2-neutral i 2029 – allerede har reduceret CO2-udledningen med 30 procent ved udgangen af 2014. Det oprindelige mål var i 2015 at mindske udledningen med 25 procent i forhold til 2007.

Borgerne hjælper til

Det store engagement, som kommunens borgere har lagt i arbejdet, har været afgørende. I stedet for at tage bilen, cykler langt flere. I stedet for at bruge løs af vand, strøm og varme, investerer borgere i at gøre deres boliger mere klimarigtige. Virksomhederne investerer i at spare CO2 og udvikler grønne løsninger. Og kommunens fjernvarmeselskaber har brugt store ressourcer på at forsyne borgerne med grøn fjernvarme.

Artiklen fortsætter under annoncen

I det hele taget viser en ny meningsmåling foretaget blandt kommunens borgerpanel et bredt kendskab og en stor opbakning til visionen om at gøre Sønderborg CO2-neutral.ProjectZero

Med Sønderborg som en klima- og energifrontløber, er kommunen også attraktiv som rejsemål for dem, der vil inspireres og lære, hvordan man griber tingene an, hvis man som by vil være CO2-neutral.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og netop derfor indgår ProjectZero-visionen i Sønderborgs vækstplan for at tiltrække flere erhvervsturister.

Den grønne indsats skal skabe jobs og mere vækst.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Sønderborg

LGBTQ+ satte Sønderborg på Europakortet

2. februar 2023 Kultur

LGBTQ+ Sønderborgs Pride Week er blevet optaget i Spatacus Magasin, som er et af de største magasiner for homoseksuelle. Bladet udkommer fire gange årligt i europæiske lande syd for Danmark, oplyser LGBTQ Sønderborg, der på den måde har fået Sønderborg på Europakortet. Desuden er priden også at finde på deres hjemmeside.

Læs mere...