Projekt Ren Uge i børnehaver og hos dagplejere

16. september 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Sønderborg er én af ti kommuner, der er udpeget til at deltage i projektet Grøn Generation, hvis formål er – gennem uddannelse – at bidrage til et bæredygtigt samfund. Første opgave bliver ”Ren Uge” i uge 40, hvor alle dagplejere og børnehaver inviteres med.

Derhjemme sorterer vi i tre rum: Husholdningsaffaldet og det til genbrug, som fordeles i to rum. Der skal sorteres i de samme tre kategorier i de børnehaver og hos de dagplejere, som deltager i Ren Uge.imagesXCSQWVWK

Artiklen fortsætter under annoncen

  • På den måde er der ingen forvirring. Børnene gør nøjagtig det, de måske gør sammen med forældrene derhjemme, og faktisk ved vi, at nogle børnehaver allerede inddrager børnene i sorteringen. I uge 40 bliver der mulighed for at gøre det mere synligt, idet deltagerne får nogle indendørs papkasser til sorteringen. Fra dem kan man så bære affaldet ud i de egentlige beholdere, som ligner dem, børnene kender hjemmefra, fortæller Birgitte Bjørn Petersen, projektleder i House of Science i Sønderborg Kommune.

  • Artiklen fortsætter under annoncen

  • Projektet kan implementeres i dagplejerne og børnehaverne uden det store besvær. Papir og madrester skal alligevel smides ud – i uge 40 kan man på en sjov måde inddrage børnene i arbejdet. Samtidig motiveres børnene yderligere ved, at der er indlagt nogle opgaver og imagesN93HGWEZkonkurrencer. Der er vindere i en kategori, hvor det handler om at inddrage børnene mest muligt i processen, og der er en tegnekonkurrence, hvor børnene kan se frem til at få deres tegninger udstillet i uge 41, fortæller pæd.adm. konsulent i forvaltningen Børn og Uddannelse, Finn Bruncke.

  • Artiklen fortsætter under annoncen

Ud over disse tiltag kan dagplejere og børnehaver også få besøg af en medarbejder fra Sønderborg Forsyning, som på en sjov måde fortæller om affaldssortering, og de kan få besøg af en medarbejder, som demonstrerer en fejemaskine.

Grøn Generation, som Ren Uge er en lille snip af, er et treårigt projekt, hvor det handler om at gøre bæredygtig adfærd til en naturlig del af hverdag, som kommer ind fra barnsben.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 112, Gråsten

Skolestartskampagne: 74 bilister kørte for stærkt ved en skole

10. august 2022 112

Onsdag har politiets ATK-vogn målt bilisternes hastighed ved skolen i Adsbøl og det er en del af politiets skolestartskampagne, hvor målet er at sikre, børn trygt kan gå og køre til og fra skole. Desværre kom der et meget nedslående resultat. Hele 74 sager, deraf ni klip og en bilist, som skal op til ny […]

Læs mere...