Projekt Ren Uge i børnehaver og hos dagplejere

16. september 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Sønderborg er én af ti kommuner, der er udpeget til at deltage i projektet Grøn Generation, hvis formål er – gennem uddannelse – at bidrage til et bæredygtigt samfund.

Artiklen fortsætter under annoncen

Første opgave bliver ”Ren Uge” i uge 40, hvor alle dagplejere og børnehaver inviteres med.

Derhjemme sorterer vi i tre rum: Husholdningsaffaldet og det til genbrug, som fordeles i to rum. Der skal sorteres i de samme tre kategorier i de børnehaver og hos de dagplejere, som deltager i Ren Uge.imagesXCSQWVWK

 • På den måde er der ingen forvirring.
  Artiklen fortsætter under annoncen

  Børnene gør nøjagtig det, de måske gør sammen med forældrene derhjemme, og faktisk ved vi, at nogle børnehaver allerede inddrager børnene i sorteringen. I uge 40 bliver der mulighed for at gøre det mere synligt, idet deltagerne får nogle indendørs papkasser til sorteringen.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Fra dem kan man så bære affaldet ud i de egentlige beholdere, som ligner dem, børnene kender hjemmefra, fortæller Birgitte Bjørn Petersen, projektleder i House of Science i Sønderborg Kommune.

 • Projektet kan implementeres i dagplejerne og børnehaverne uden det store besvær.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Papir og madrester skal alligevel smides ud – i uge 40 kan man på en sjov måde inddrage børnene i arbejdet. Samtidig motiveres børnene yderligere ved, at der er indlagt nogle opgaver og imagesN93HGWEZkonkurrencer.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Der er vindere i en kategori, hvor det handler om at inddrage børnene mest muligt i processen, og der er en tegnekonkurrence, hvor børnene kan se frem til at få deres tegninger udstillet i uge 41, fortæller pæd.adm.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  konsulent i forvaltningen Børn og Uddannelse, Finn Bruncke.

Ud over disse tiltag kan dagplejere og børnehaver også få besøg af en medarbejder fra Sønderborg Forsyning, som på en sjov måde fortæller om affaldssortering, og de kan få besøg af en medarbejder, som demonstrerer en fejemaskine.

Grøn Generation, som Ren Uge er en lille snip af, er et treårigt projekt, hvor det handler om at gøre bæredygtig adfærd til en naturlig del af hverdag, som kommer ind fra barnsben.

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk