Promusica med fællessang, fløjte og strygermusik

3. november 2019 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester har ikke haft tid til at bidrage med noget til Spil Dansk-ugen, men Promusica gjorde noget ved den opgave og det sørgede Mihaela Oprea for.

“Som I kan se, så har jeg violin med og jeg står ikke i programmet. Men som en lille overraskelse, så vil jeg spille *Sænk kun dit hoved du blomst’ og så synger i teksten”, sagde Mihaela Oprea som optakt til søndagens Promusica i Alsion.

Efter fællessangen var det Jorunn Solløs og Giulia Sereni, der skulle spille Sergei Prokofievs sonate for fløjte og klaver.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er en af mine yndlingsmelodier og den er skrevet for fløjte”, Sagde Jorunn Solløs, som blev afbrudt af Mihaela Oprea, der råbte fra døreåbningen til kunstnergangen.

“Det er ikke rigtigt”, lød det fra Oprea.

“Der er nogle, der mener, at fløjtenister stjæler musikstykker, som oprindeligt er skrevet til strygere”, sagde Jorunn Solløs og fortsatte:

“Det er tit svært at finde en pianist til sådan et omfattende stykke. Men vi er så heldige, der er kommet nye i symfoniorkestret og nogle gange er det sådan, der følger hustruer med, så Giulia Sereni sidder ved klaveret”, sagde Jorunn Solløs og til at bladre i noderne fik pianisten hjælp af Jacob Elmedal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mozarts Haydn-inspirerede musik

“Der står Mozart i programmet, men det er faktisk Haydn, vi skal spille. Det er nemlig sådan, at Mozart blev inspireret af Haydn og skrev Strygerkvartet nr.15, som vi vil spille for Jer”, sagde Jacob Elmedal.

“Vi er så heldige, at vi kan præsentere en ny musiker, der lige er begydt i symfoniorkestret og det er Martin Pratissoli og vi har besøg af David Moosmann, der studerer på konservatoriet i Lübeck”, sagde Jacob Elmedal. De to musikere spillede sammen med Samuel Moosmann og Jacob Elmedal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk