Rasmus Alenkær fortæller om trivsel og inklusion i folkeskolen

19. april 2016 Sønderborg

En karakterisk af folkeskolen 2016 – med bl.a. inklusion og skolereform – som til tider kan spænde ben for god praksis – og hvad kan vi gøre?

Rasmus Alenkær har stor viden om trivsel i folkeskolen

Rasmus Alenkær har stor viden om trivsel i folkeskolen

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kan du blive klogere på onsdag den 27. april fra kl. 19 på Biblioteket i Sønderborg.

Bevægelsen mod øget inklusion fylder meget i skolehverdagen – både for elever med og uden særlige behov, personale og forældre.

Men inklusion er ikke det eneste, der sker i øjeblikket.

En række andre faktorer, eksempelvis skolereformen, spiller væsentligt ind og udgør nogle gange en forhindring for god praksis.

I sit oplæg vil Rasmus Alenkær tegne en karakteristik af skolen anno 2016: Hvad er det der sker – både over og under overfladen?

Artiklen fortsætter under annoncen

Men selv om det måske ser sort ud, så er der alligevel en del, man kan gøre som elev, som personale og som forældre, hvis skolen skal blive en velfungerende og mangfoldig arena for trivsel.

Det vil Rasmus Alenkær komme med konkrete bud på med udgangspunkt i sine bøger, forskning og sin tætte tilknytning til skolen i praksis.

Rasmus Alenkær – aut. psykolog, PhD. med speciale i pædagogisk psykologi er en populær og hyppigt benyttet foredragsholder i hele landet og tillige en ivrig samfundsdebattør

Artiklen fortsætter under annoncen

Målgrupper

Skolepersonale, skoleledelse, forældre/pårørende til elever, skolebestyrelse, kommunens forvaltninger, politikere og andre interesserede.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er gratis at deltage, men tilmelding nødvendig.

Tilmeldingsfrist: senest den 24. april på mail til Lotte Mi Thordsen: kastanie29@stofanet.dk

Arrangører er: Danske Handicaporganisationer i Sønderborg i samarbejde med Ligeværd Sønderborg.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...