Recept-heroin og fixerum blev drøftet

18. februar 2015 Samfund

Socialforvaltningen mener, at der er sundhedsmæssige fordele – både på lang og på kort sigt – hvis der oprettes såkaldte fixerum, hvor narkomaner kan indtage medbragte stoffer under opsyn og naturligvis få udleveret “værktøj”.

Tanker om at få indrettet såkaldte fixerum i Sønderborg blev diskuteret i Socialudvalget – uden at det skulle munde ud i et ja eller nej til at gøre det.

Recept-heroin gør, at narkomaner ikke skal stjæle penge til handler på det dyre illegale marked.

Recept-heroin gør, at narkomaner ikke skal stjæle penge til handler på det dyre illegale marked.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvalget fik også snakket om lægeordineret heroin til de hårdest belastede heroinmisbrugere, der er inde i et årtier langt stofmisbrug.

Erfaringer viser, at såkaldt recept-heroin betyder mindre kriminalitet og et væsentligt mere anstændigt liv for misbrugerne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
31. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Corona: Nye regler ved indrejse i Tyskland

31. juli 2021 COVID-19

Fra søndag skal alle lade sig teste, før de rejser ind i Tyskland, hvis de ikke er vaccineret eller er kommet sig over en corona-infektion. Det siger den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, til Flensborg Avis. I al hast vedtog den tyske regering fredag nye, skrappe krav i forbindelse med indrejse, oplyser forbundsregeringens stedfortrædende talsmand, Ulrike […]

Læs mere...