Refleksvest alligevel ikke lovpligtig i Tyskland

18. juli 2014 Uncategorized

Tidligere på året blev det meldt ud via FDMs europæiske samarbejde, at udenlandske bilister fra 1. juli skulle have en refleksvest med i bilen, hvis de kører gennem Tyskland. Men det viser sig nu ikke at være forkert.untitled (11)

– Der har desværre været en fejl i de udmeldinger, som der er givet til bilklubberne i Europa tidligere på året om brug af refleksvest i Tyskland. Det har vi netop fået bekræftet hos vores tyske søsterklub. Lovkravet om refleksvest gælder kun de tysk indregistrerede biler. Selv om en refleksvest næppe vælter feriebudgettet, så synes vi, at det er vigtigt at få fejlen rettet. Der er regler nok at holde styr på, når man kører på ferie i udlandet, siger jurist i FDM, Dennis Lange til Flensborg Avis.

Artiklen fortsætter under annoncen

Refleksvesten har til formål at øge sikkerheden og gøre bilisterne mere synlige, hvis det er nødvendigt at stå ud af bilen ved et havari.

– Uanset om det er lovpligtigt eller ej, så anbefaler FDM, at man har en refleksvest i bilen både i udlandet og Danmark. Når man som bilist skal ud på kørebanen, er man meget udsat, så det gælder om at være så synlig som mulig, så man undgår at blive ramt af andres biler, siger Dennis Lange.

Der er fortsat flere lande, hvor det er lovpligtigt for alle at have en refleksvest i bilen. Det gælder blandt andet Italien, Frankrig og Spanien.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. oktober 2022 112, Sønderborg

Overvågningskameraer må ikke flytte problemerne til andre steder

3. oktober 2022 112

Tryghed i nattelivet er væsentligt for Venstre og derfor har vi støttet opsætning af kameraer på risikosteder, ligesom vi støtter oprettelsen af nattelivszoner, siger politisk ordfører for Venstre i Sønderborgs byråd, Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT. “Kameraerne kan dog ikke stå alene og en aktiv politi-tilstedeværelse er stadig nødvendig, ligesom der løbende skal følges med […]

Læs mere...