Refleksvest alligevel ikke lovpligtig i Tyskland

18. juli 2014 Uncategorized

Tidligere på året blev det meldt ud via FDMs europæiske samarbejde, at udenlandske bilister fra 1. juli skulle have en refleksvest med i bilen, hvis de kører gennem Tyskland. Men det viser sig nu ikke at være forkert.untitled (11)

– Der har desværre været en fejl i de udmeldinger, som der er givet til bilklubberne i Europa tidligere på året om brug af refleksvest i Tyskland. Det har vi netop fået bekræftet hos vores tyske søsterklub. Lovkravet om refleksvest gælder kun de tysk indregistrerede biler. Selv om en refleksvest næppe vælter feriebudgettet, så synes vi, at det er vigtigt at få fejlen rettet. Der er regler nok at holde styr på, når man kører på ferie i udlandet, siger jurist i FDM, Dennis Lange til Flensborg Avis.

Artiklen fortsætter under annoncen

Refleksvesten har til formål at øge sikkerheden og gøre bilisterne mere synlige, hvis det er nødvendigt at stå ud af bilen ved et havari.

– Uanset om det er lovpligtigt eller ej, så anbefaler FDM, at man har en refleksvest i bilen både i udlandet og Danmark. Når man som bilist skal ud på kørebanen, er man meget udsat, så det gælder om at være så synlig som mulig, så man undgår at blive ramt af andres biler, siger Dennis Lange.

Der er fortsat flere lande, hvor det er lovpligtigt for alle at have en refleksvest i bilen. Det gælder blandt andet Italien, Frankrig og Spanien.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. september 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debatindlæg: Vi skal have børn og unge tilbage i foreningerne

16. september 2021 KV21

Byrådskandidat Niels Ole Bennedsen, Socialdemokratiet, skriver: Ifølge hjemmesiden medlemstal.dk, som er det sted, der indsamler foreningernes medlemstal for idræt, spejder m.m. har Sønderborg kommune mistet over 2000 medlemmer de sidste par år. Et fald på over 8 procent angiveligt på grund af Corona! Slemt ser det ud for børn og unge, som står for de […]

Læs mere...