Reformationen: Martin Luther og Niels Krause-Kjær på Sønderborg Teater

2. oktober 2017 Kultur

Martin Luther genopstår i skikkelse af skuespiller, Bjarne Henriksen, når han og Niels Krause-Kjær fra DR2s Deadline kommer til Sønderborg Teater med et humoristisk show om reformationen.

Martin Luther var lidt af en rebel. For 500 år siden gjorde han oprør mod den katolske kirke og startede reformationsbevægelsen, der har haft store konsekvenser for vores samfund helt fra til i dag.

I anledning af 500-året for reformationen vækkes den tidligere munk til live af skuespiller Bjarne Henriksen i den landsdækkende forestilling ”Historisk Talkshow med Luther”, der rammer Sønderborg på sin turné rundt i landet. Niels Krause-Kjær, der blandt andet er kendt fra Deadline på DR2, er vært på talkshowet og konfronterer Luther med hans egne ord og handlinger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Talkshowet er stablet på benene af Præsidiet for Reformationsjubilæet I Danmark og Folkeuniversitetet. Rektor for Folkeuniversitetet Sten Tiedemann, ser frem til at ”Historisk talkshow med Luther” besøger Sønderborg og underholder sønderjyderne med et vigtigt kapitel i Danmarkshistorien.

”I talkshowet møder fortiden nutiden, og forskere stiller sig kritisk over for Maritin Luther og diskuterer, hvilken betydning han har haft for vores samfund. Med midler fra blandt andet A.P. Møller Fonden har vi haft mulighed for at formidle på en helt ny måde med et show, der eksperimenterer med forskellige formater i samarbejde med dygtige skuespillere, forskere og journalister”, siger Sten Tiedemann, rektor for Folkeuniversitetet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er noget ganske særligt at have en 534-årig mand i den varme stol, og det er da også lidt af en udfordring den rutinerede journalist, Niels Krause-Kjær, står over for. Men han ser frem til at interviewe reformatoren, der levendegøres af Bjarne Henriksen, som blandt andet er kendt for sine roller i TV-serierne Badehotellet og Edderkoppen.

”Martin Luthers tanker og handlinger var på godt og ondt med til at gentænke og nyfortolke det samfund, han levede i. Det samme kan man sige om talkshowet, hvor forskellige genre bliver blandet for at gøre reformationen så levende og nærværende som mulig. Jeg glæder mig til at dirigere folk gennem Martin Luthers univers sammen med resten af holdet”, siger Niels Krause-Kjær.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Historisk talkshow med Luther” er et miks af journalistik, teater, foredrag og videokunst. Foruden Martin Luther, får showet også besøg af hans nærmeste venner og ikke mindst hans kone, den tidligere nonne, Katharina von Bora.

Der er garanti for en god blanding af humor, historie og samfundskritik, når ”Historisk talkshow med Luther” spiller på Sønderborg Teater lørdag den 28. oktober.

Billetter kan købes HER: Talkshow med Luther

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...