Region Syddanmark: Psykisk syge lever kortere

8. november 2014 Uncategorized

Forskere fra Aarhus Universitet har analyseret materiale fra Region Syddanmark, og de er kommet frem til, at svært psykiske syge i regionen lever markant kortere end syddanskere, som ikke kæmper med den slags udfordringer.

Løsningen kan være, at man fremover iværksætter en langt mere opsøgende indsats, hvor man inddrager de pårørende.sygehus Åbenrå

Undersøgelsen af de psykisk syges levetid dokumenterer, at syddanske kvinder med psykiske sygdomme i gennemsnit lever 16 år kortere, ligesom mænd med psykiske problemer lever 13 år kortere end de mænd, der ikke har psykiske problemer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selv om regionen i forvejen var opmærksom på, at psykisk syge har kortere levetid, så chokerer omfanget af undersøgelsens konklusioner formanden for psykiatri- og socialudvalget.

– Det var meget overraskende, at levetiden var så meget kortere. Derfor har vi igangsat nye initiativer, fordi en del af disse patienter udebliver fra konsultationer og anden kontakt med det offentlige. Fremover vil vi følge op på, om de er okay. Vi er nødt til også at være opsøgende, fortæller formand Thies Mathiasen fra psykiatri- og socialudvalget i Region Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

60 procent af dødsfaldene sker som følge af for eksempel diabetes, astma, KOL og andre livsstilssygdomme. I regionen mener formanden, at dette tal kan bringes ned, såfremt man hjælper de psykiske patienter med jævnligt at komme til lægetjek og konsultationer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Samfund, Sønderborg

Sønderborg er klar til at tage imod flere ukrainere

30. november 2022 Samfund

Den infrastruktur, der skal sikre el, vand og varme i Ukraine, er ødelagt af russerne og der er kommet meldinger om, at endnu flere ukrainere vil forlade hjemlandet fra nu af, fordi vinteren sætter ind – og det betyder, at der er mulighed for, at Danmark og dermed også Sønderborg skal tage imod flere ukrainske […]

Læs mere...