Region Syddanmark: Psykisk syge lever kortere

8. november 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Forskere fra Aarhus Universitet har analyseret materiale fra Region Syddanmark, og de er kommet frem til, at svært psykiske syge i regionen lever markant kortere end syddanskere, som ikke kæmper med den slags udfordringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Løsningen kan være, at man fremover iværksætter en langt mere opsøgende indsats, hvor man inddrager de pårørende.sygehus Åbenrå

Undersøgelsen af de psykisk syges levetid dokumenterer, at syddanske kvinder med psykiske sygdomme i gennemsnit lever 16 år kortere, ligesom mænd med psykiske problemer lever 13 år kortere end de mænd, der ikke har psykiske problemer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selv om regionen i forvejen var opmærksom på, at psykisk syge har kortere levetid, så chokerer omfanget af undersøgelsens konklusioner formanden for psykiatri- og socialudvalget.

– Det var meget overraskende, at levetiden var så meget kortere. Derfor har vi igangsat nye initiativer, fordi en del af disse patienter udebliver fra konsultationer og anden kontakt med det offentlige. Fremover vil vi følge op på, om de er okay. Vi er nødt til også at være opsøgende, fortæller formand Thies Mathiasen fra psykiatri- og socialudvalget i Region Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

60 procent af dødsfaldene sker som følge af for eksempel diabetes, astma, KOL og andre livsstilssygdomme. I regionen mener formanden, at dette tal kan bringes ned, såfremt man hjælper de psykiske patienter med jævnligt at komme til lægetjek og konsultationer.

20. april 2024 Erhverv, Nordborg

Ingen medalje til EUC Syds deltager ved DM i Skills

20. april 2024 Erhverv

Nu er Danmarks dygtigste bagere, tekniske isolatører, møbelpolstrere, anlægsstruktører og kosmetikere fundet. Unge fra 47 forskellige konkurrencefag har netop fået hængt en guldmedalje om halsen ved en storstilet afslutningsceremoni for DM i Skills 2024 – Danmarksmesterskabet for unge fra erhvervsuddannelserne, der i år blev holdt på Dyrskuepladsen i Roskilde. Fra EUC Syd i Sønderborg deltog […]

Læs mere...