Region Syddanmark støtter Tour de Syd med 300.000 kroner

27. maj 2022 Tour de France

Flere end 2.500 motionister har nemlig meldt sig til at køre hele eller dele af 3. etape af Tour de France 2022, der søndag starter i Vejle og slutter i Sønderborg. Tour de Syd, som cykelløbet hedder, er arrangeret af foreningen Kultur i Syd og bliver støttet økonomisk af blandt andre Region Syddanmark, som bidrager med 300.000 kroner.

”I Region Syddanmark har vi en ambition om at få flere borgere til at tage cyklen. Det er bl.a. derfor, vi oprettede en temapulje om bevægelse i hele regionen, hvor arrangører blandt andet kunne søge støtte til projekter og arrangementer, der bidrager til at få syddanskerne op på cyklen. Tour de Syd bidrager til den ambition, samtidig med at det udbreder kendskabet til Tour de France, som Region Syddanmark også bidrager økonomisk til. Cykelløbet leverer på den måde ind til to af vores fokusområder på samme tid”, siger regionsrådsformand Stephanie Lose i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Deltagere kan vælge at starte enten i Vejle, Kolding, Haderslev, Aabenraa eller Gråsten. Uanset startby er målet Mølleparken i Sønderborg, hvor der vil være fuld gang i en cykelfestival.

Løbet sætter fokus på cykling, motion og sundhed og giver mulighed for at opleve den natur og kultur, der findes i regionen.

Her kan du læse MERE OM TOUR de SYD.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Kultur, Nordborg

MC Als Heimerz har åbent hus den 9. juli

30. juni 2022 Kultur

Den 9. juli – mellem klokken 13 og 17 – er der åbent hus hos MC Als Heimerz, som står klar med kaffe, kage og ringriderpølser til en billig penge. Det skriver klubben i en pressemeddelelse. “Endelig er det muligt at inviterer andre på besøg og vi glæder os til at få en snak med […]

Læs mere...