Regionen placerer Corona-vaccinationscenter på Ellegaardvej

18. december 2020 Samfund

I løbet af kort tid får danskerne mulighed for at blive vaccineret for Corona og i første omgang er det de mest udsatte, der skal tilbydes vaccinen.

Det bliver derfor borgere på plejehjem, personale på plejehjem og udvalgte medarbejdere i sundhedsvæsenet samt ældre- og socialområdet, som er mest udsat for smitte med coronavirus, der først får tilbuddet om en vaccine.

Når der kommer flere vacciner til landet, vil tilbuddet blive sendt ud til borgere over 85 år, der bor i deres eget hjem, udvalgte ældre over 65 år, der modtager hjemmepleje og borgere under 65, der har en øget risiko for at blive alvorlig syge, hvis de bliver smittet med coronavirus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nogle af disse borgere skal vaccineres det i vaccinationscenter, som regionen er ved at stable på benene på Ellegaardvej 16 i Sønderborg.

”Vi arbejder mod uret for at få alle tingene på plads, så vi kan begynde at vaccinere syddanskerne, når vaccinerne bliver godkendt og ankommer i regionen. I de første dage vil vi vaccinere ude på plejehjemmene og medarbejderne på sygehusene, men allerede i begyndelsen af januar er vi klar til at begynde at vaccinere på vaccinationscentrene, i takt med, at vi får flere vacciner”, siger Region Syddanmarks direktør, Kurt Espersen, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Koncerndirektøren forklarer, at man får tilbuddet om vaccine tilsendt i sin digitale postkasse eller som brevpost, når det er ens tur. Af brevet fremgår det, hvad man skal gøre, hvis man ønsker at benytte sig af tilbuddet.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Sønderborg

LGBTQ+ satte Sønderborg på Europakortet

2. februar 2023 Kultur

LGBTQ+ Sønderborgs Pride Week er blevet optaget i Spatacus Magasin, som er et af de største magasiner for homoseksuelle. Bladet udkommer fire gange årligt i europæiske lande syd for Danmark, oplyser LGBTQ Sønderborg, der på den måde har fået Sønderborg på Europakortet. Desuden er priden også at finde på deres hjemmeside.

Læs mere...