Regler for såkaldt affaldsjord er opdateret

6. marts 2015 Samfund

Jordregulativet fastsætter regler for, hvordan borgere, grundejere og virksomheder i hele Sønderborg Kommune skal håndtere jord, som er affald. Reglerne er lavet for at forebygge forurening, uhygiejniske forhold for miljø og mennesker og for at begrænse ressourceanvendelsen ved at fremme genanvendelse af affald.

De ændrede regler har lige været i høring og skal nu rundt om Teknik- og Miljøudvalget, inden de godkendes i Byrådssalen.

Det nye regulativ er en opdatering af en række ældre regulativer. Ændringen er primært en lovmæssig regulering, hvor der er en opsplitning mellem jord og øvrigt affald.

Artiklen fortsætter under annoncen

Håndteringen af affaldsjord koster penge og det gør administration af ordningen også. Det sker gennem et gebyr på 11 kroner pr ejendom om året – og det hentes ind sammen med ejendomsskatten

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg. Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr? “Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der […]

Læs mere...