Rejsekortet: Studerende og ældre bliver let snydt

16. september 2014 Uncategorized

Du skal huske at sammenligne priserne,  hvis du bruger rejsekortet som studerende eller pensionist. Mens kortet giver halv pris på busbilletten hos Sydtrafik, så kan det medføre overpris hos DSB.

Studerende og ældre kan spare penge ved ikke at bruge rejsekort til toget. Det gælder om at tjekke priserne.

Studerende og ældre kan spare penge ved ikke at bruge rejsekort til toget. Det gælder om at tjekke priserne.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sydtrafiks busser sparer man halvdelen af billetten med det lille chipkort. Men hos DSB æder rejsekortet de rabatter, man ellers ville få glæde af som studerende eller pensionist.

Rejsekortet giver en rabat på 50 procent i Sydtrafik - enkelt og gennemskueligt.

Rejsekortet giver en rabat på 50 procent i Sydtrafik – enkelt og gennemskueligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

En togtur mellem Kolding og Rødekro kan for eksempel blive 26 procent dyrere end billetautomatens pris.

  • Det er overhovedet ikke i orden. Som kunde går man ud fra, at Rejsekortet vil være den billigste løsning. Så det ikke i orden at DSB snyder kunderne på den måde, siger formanden for Syddanske Studerende, Andreas Munk Jensen til dr.syd.

Uoverskueligt

Hos Ældresagen oplever man rabatsystemerne som et problem for de 255.000 ældre, der ikke bruger internettet og dermed selv kan sammenligne priser på togrejser.

Artiklen fortsætter under annoncen

  • Det er et prissystem, der er meget kompliceret og svært at overskue. Der er forskellige strukturer alt efter tidspunkt, ugedag og hvor hyppigt man rejser, siger chefkonsulent i Ældresagen, Mirjana Saabye.

Omkring en million danskere har i dag et rejsekort, men på anmelder-siden Trustpilot har systemet fået karakteren 1,2 ud af 5 stjerner på baggrund af over 900 brugeranmeldelser.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 Uddannelse, Sønderborg

Åbent Hus på Erhvervsakademi SydVest i Alsion i morgen lørdag

3. februar 2023 Uddannelse

Erhvervsakademi SydVest, EASV, i Sønderborg inviterer til åbent hus i morgen, lørdag den 4. februar, i Alsion, hvor alle interesserede kan kigge forbi. På dagen vil der være mulighed for at møde nuværende studerende, undervisere og vejledere. Det skriver EASV. Til åbent hus-arrangementet er der mulighed for at møde nuværende studerende samt undervisere og vejledere, […]

Læs mere...