Rent vand: Hop i bølgerne ved Vemmingbund

31. juli 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Badevandet i Vemmingbund er atter i top. hav2

Det viser badevandsprøver fra tirsdag, der var analyseret færdig torsdag eftermiddag.

Derfor er forbuddet mod badning ophævet fra torsdag aften, og det blå flag kan sendes til vejrs igen. Det oplyser Natur-afdelingen i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er tirsdag taget tre prøver fra forskellige steder på stranden, og alle tre prøver viser tal langt under grænseværdierne.
Der blev mandag besluttet et badeforbud på en del af den populære badestrand ved Sønderborg efter et gylleudslip fra et landbrug – formentlig som følge af et kraftigt regnskyl sidst på søndagen. Det viste sig dog ret hurtigt, at den største del af forureningen bestod af ensilagesaft og kun en mindre del af husdyrgødning. Dermed var der mindre fare for farlige bakterier. Til gengæld kan næringsstofferne i ensilagesaften give vækst til alger, men dette holder kommunen også øje med.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. maj 2021 Sønderborg, Debat

Debatindlæg: Iskonditoriets ejer ser en bilfri Sønder Havnegade som en fordel for os alle

6. maj 2021 Sønderborg

Christian Telling, Iskonditoriet, Sønder Havnegade, skriver: Onsdag aften bragte SønderborgNYT nyheden om, at Sønder Havnegade lukkes for kørende trafik i juli og august – og det gav en lang række kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside – og ordene i kommentarsporet fik Christian Telling fra Iskonditoriet til at reagere: Først vil lige nævne, at jeg vel er […]

Læs mere...