Revets Dag fejres fredag eftermiddag

16. september 2015 Sønderborg

Stenrevet i Sønderborg bugt – Poseidons Rev – lever i bedste velgående, og på fredag er der mulighed for at komme nærmere på stenrevet og dets store betydning for havmiljøet. Det er Foreningen Als Stenrev, der gennemfører Revets Dag på Strandpromenaden over for Strandvej 11 i Sønderborg.

Det sker fredag kl. 13-17.download

Artiklen fortsætter under annoncen

Det lykkedes for tre år siden at genetablere det første stenrev i havet omkring Als, og allerede nu har naturen kvitteret for indsatsen – revet er blevet et rigt levested for fisk, dyr og planter.

Frivillige tog affære

Det var foreningens frivillige medlemmer, som skabte muligheden for at etablere revet. Foreningen Als Stenrev består af lokalt forankrede organisationer bestående af Sønderborg Kommune, Dykkerklubben Poseidon-Als, Dansk Amatørfiskerforening, Vandplejen ANA, Bælternes Fiskeriforening, Danmarks Naturfredningsforening og LandboSyd, lokale virksomheder og lokale folketingsmedlemmer.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Revets Dag bliver en tak til vores sponsorer og samarbejdspartnere. Men det bliver også et udstillingsvindue ud til alle borgere og turister. Vi vil vise, hvad der er sket på revet siden etableringen. Og vi vil fortælle om, hvordan vi kan komme videre og etablere endnu flere stenrev rundt omkring Als til gavn for havmiljøet”, siger formand for Als Stenrev, Aase Nyegaard i en pressemeddelelse.

Hun fortæller, at der er planer om at lave et formidlingsrev netop ud for strandpromenaden, så alle kan komme meget tættere på stenrev og opleve eksempelvis på en snorkletur, hvad der helt konkret sker på revet.

Artiklen fortsætter under annoncen

 Prøv at snorkledownload (1)

Med på Revets Dag er havbiolog Søren Larsen, som har lavet TV2-filmen ”Under overfladen”. Han er en god formidler, viser film og fortæller om havet og revet. Der kommer fire naturvejledere, så der er mulighed for at prøve at snorkle, at smage på havets mad og at få fingrene i dyr i et bassin. Brand og Rednings Søredning kommer og viser deres beredskab, mens Dykkerklubben Poseidon fortæller om at være flaskedykker. På stranden vil der desuden være en kopi at Poseidons Rev, ligesom der laves undervandsskattejagt for barnlige sjæle.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 112, Sønderborg

Frivillige brandmænd blev kaldt til brand i Holm

10. august 2022 112

Onsdag eftermiddag blev der ringet 112 fra Ellehave i Holm, hvor der var ild i en halmpresser. “De frivillige brandmænd fra Nordborg og Svenstrup fik hurtigt slukket ilden og der skete kun mindre materielle skader”, siger indsatsleder Jesper Grau til SønderborgNYT. Han tilføjer, at Havnbjerg Frivillige Brandværn også blev tilkaldt, men de blev ikke sat […]

Læs mere...