Ringridereliten dyster om ”Den gyldne Ring” ved slottet

26. juni 2018 Kultur

Ringridning er en sportsgren, der kræver et perfekt samspil mellem rytter og hest. Det at være i stand til i galop at stikke lansen gennem et hul på blot fem millimeter placeret i en ring ophængt i en galge kræver stor akkuratesse og timevis af træning.

Skal man vinde kongetitlen, eller titlerne som kronprins eller prins ved ringridningen i Sønderborg fredag eller søndag, så er det et must, at lansen rammer det lille hul, og at ringen bliver siddende på ringen, skriver Ringriderfesten i en pressemeddelelse.

Ringriderfesten i Sønderborg har inviteret de sidste 10 års titelindehavere, der på kvindesiden hedder dronning, kronprinsesse og prinsesse, til at deltage i dysten om ”Den gyldne ring”. Med andre ord: Kun de bedste af de bedste er med i dysten, der finder sted lørdag den 7. juli kl. 12,30 på den historiske ringriderbane ved Sønderborg Slot.

”Den gyldne ring” er noget helt specielt indenfor ringridersporten. Dysten finder kun sted hvert femte år, og det gør det at vinde til noget særligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

I år deltager omkring 30 ekvipager i konkurrencen om ”Den gyldne ring” .  Førstepræmien er på 5.000 kr. Det er Bopil Fodringssystemer A/S, der er sponsor.

-Vil man se ringridning i absolut topklasse, skal man overvære dysten om ”Den gyldne ring”. Det er helt unikt. Vi har samlet de bedste ryttere, ja, du kunne kalde det et dansk mesterskab, siger ritmester Hans Otto Ewers.

Blandt årets deltagere i dysten om ”Den gyldne ring” er Rasmus Juhl, der blev landskendt for sin deltagelse i TV serien ”Rigtige mænd”. Han blev en populær konge i Sønderborg, da han i 2017 vandt fredagens ringriderkonkurrence.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

182 nye Corona-smittede

21. januar 2022 COVID-19

Siden torsdag er antallet af Coronasmittede i Sønderborg Kommune steget med 182, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona ifølge Statens Serum Institut er oppe på 2157. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 46.831 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – heraf er der 44 […]

Læs mere...