Ringriderfesten: Køb billet til kæmpe Musiktattoo ved Sønderborg Slot

24. maj 2017 Kultur

Lørdag den 8. juli byder Ringriderfesten i Sønderborg velkommen til landsdelens største internationale musiktattoo med blandt andre Den Kongelige Livgardes Tambourkorps, Band of the Irish Guards, der er tæt knyttet til det britiske monarki og kendt fra utallige royale begivenheder i London samt Moldova Carabiniers Orchestra, der er en militær enhed og en del af den stående styrke i Moldova.

“Det er virkelig internationale toporkestre, vi henter til Sønderborg, siger formand for arrangementskomiteen i Ringriderfesten i Sønderborg, Søren Leth Johannsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Derfor venter vi publikum fra store dele af landet og Nordtyskland”.

Det er Slots- og Kulturstyrelsen under Kulturministeriet, der har givet tilladelse til at bruge pladsen foran Sønderborg Slot, hvor der vil være rejst tribuner, så showet kan overværes af godt 2.000 gæster. Slottets mure vil under showet fungere som filmlærred, hvor man blandt andet viser 1864 filmen, og billeder leveret af de deltagende orkestre. Den dimension gør showet til noget helt specielt, skriver Ringriderfesten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sommer Revyens Jeanne Boel præsenterer

Udover de tre nationale militærorkestre medvirker også Aarhus Brass Band, Hamburg Caledonian Pipes & Drums, Sønderborg Pipes & Drums samt Sønderborg Garden. Aftenens konferencier er skuespilleren og instruktør Jeanne Boel fra Sønderborg Sommer Revy.

Forbilledet for arrangementet er det traditionsrige tattoo i Edinburgh, og det er arrangørernes håb, at det bliver en årligt tilbagevendende begivenhed.

Tattooet har et budget på tæt ved en million kroner. Sønderborg Kommune har bevilget 250.000 kr. som anvendes til blandt andet tribuner, boder og afspærring samt el- og toiletfaciliteter.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Ved at flytte tattooet ud af Ringriderpladsen og ned ved slottet håber vi at have skabt et fundament, som også turist- og handelsorganisationerne kan bruge til at sætte Sønderborg på landkortet. Jeg så gerne en stemning a la Kulturnatten, for det bliver en helt speciel aften, så sæt allerede nu kryds i kalenderen”, siger Søren Leth Johannsen.

Tattooet begynder kl. 21.30 og slutter kl. 23.00, hvorefter det flotte 1864-lysshow vises på slottets facade.

Herefter marcherer flere af orkestrene gennem byen til Ringriderpladsen, og publikum har mulighed for at gå med fakler i optoget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Billetterne til tattooet koster 125 kr. inkl. gebyr – plus lørdagsentré til Ringriderpladsen.

Billetterne kommer til salg i begyndelsen af juni på Ticketmaster.dk.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. januar 2022 Politik, Sønderborg

Hans Peter Toft glæder sig over 1000 nye Dansk Folkeparti-medlemmer

25. januar 2022 Politik

Fra formandsvalget i Dansk Folkeparti sluttede søndag eftermiddag og frem til mandag klokken 19 fik Dansk Folkeparti godt 1000 nye medlemmer. “Det er altså dejligt, at der er flere, som melder sig ind i partiet”, siger lokalformand Hans Peter Toft til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at der fra centralt hold i partiet er blevet ringet […]

Læs mere...