Ringriderfesten: The Honorable Artillery Company igen i Sønderborg

12. juni 2018 Kultur

Ringriderfesten har gjort lidt af et scoop.

Det er nemlig lykkedes at få det engelske militærorkester, The Honorable Artillery Company, til Sønderborg for både at deltage i det store internationale tattooshow ved Sønderborg Slot den 7. juli og til at underholde med musik i optog og rundt om i byen i ringriderweekenden fra den 6. til 9. juli.

Orkestret er netop vendt hjem efter et besøg i Californien, hvor det har spillet ved en række højt profilerede begivenheder i Los Angeles og San Diego.

Nu går turen til Sønderborg, hvor bandet tidligere har spillet.

På årsbasis deltager orkestret i flere end 100 store internationale begivenheder.

Til daglig kan bandet ses på forpladsen til Buckingham Palace og rundt om i London City.

Orkestret består af 44 erfarne musikere, som har en professionel baggrund fra deltagelse i en række britiske militærorkestre, skriver Ringriderfesten i en pressemeddelelse.

Orkestret, der er en del af det ældste regiment i den britiske hær, kan skrive sin historie tilbage til 1537. Det var kong Henrik d. VIII, der gav tilladelse til etablering af bandet, der blev en musikalsk del af artilleriet, som dengang betjente sig af buer, pil og håndvåben.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den uniform musikerne er iført, har orkestret benyttet siden 1830. Den er på nær nogle knapper identisk med den, som Grenadier Guards anvender.

The Honorable Artillery Company ledes i dag af Major Bruce Miller. Han begyndte sin militære karriere i 1989 som klarinettist i Royal Army Ordnance Corps og har siden beklædt positionen som bandmaster i en række af de kendteste britiske militærorkestre.

“Vi er stolte over, at det er lykkedes os at få et meget professionelt britisk militærorkester til at medvirke i det internationale tattooshow. Det er med til at gøre arrangementet til noget helt specielt. Jeg er overbevist om, at publikum vil få en helt uforglemmelig oplevelse. Ja, vi har faktisk sprængt vores musikbudget. At få chancen for at få netop det orkester til byen, ville vi ikke gå glip af”, siger formanden for arrangementskomiteen, Søren Leth Johannsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udover de britiske militærmusikere deltager Gardehusarregimentet, Tveit Union Musikkorps fra Norge, K&G Leiden fra Benelux, Aarhus Brass Band, Sønderborg Garden, Sønderborg Pipes & Drums og naturligvis Ringriderfestens egne Herolder. Derudover medvirkende den internationalt kendte violinist Alexandru Radu.

Billetter koster mellem 110 og 150 kr. og fås på www.ticketmaster.dk

Billetten giver også adgang til Ringriderpladsen lørdag.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Hvad sker der i hjernen hos børn der har det svært?

18. januar 2022 Uddannelse

Den 3. marts klokken 19 får Dybbøl Efterskole besøg af Rasmus Alenkær, som vil holde et oplæg om børn, som har det svært. I sit oplæg vil Rasmus Alenkær sætte fokus på samarbejdet omkring børn med social-kognitive udfordringer med udgangspunkt i dels en neurologisk vinkling, og dels med udgangspunkt i en institutionel pædagogisk vinkling. Eller […]

Læs mere...