Rinkenæs Vandværk får kommunegaranti der sikrer dyrere vand til brugerne

28. august 2019 Politik

Vandværket i Rinkenæs er slidt og derfor ønsker Rinkenæs Vandværk at opføre et nyt. Der er søgt en kommunegaranti til byggeriet.

“Når Rinkenæs Vandværk vil bygge nyt vandværk, så er det fint, hvis de har penge til det. Men de beder fællesskabet om hjælp”, sagde Venstres Peter Hansen.

“Der er et vandværk i Gråsten, som er koblet på ledningsnettet til Rinkenæs og drejes der på hanen, så flyder der dejligt, friskt vand igennem hanerne”, sagde Peter Hansen.

“Oven i købet er vand fra Gråsten billigere end det bliver fra det nye vandværk i Gråsten”, sagde han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rinkenæsvand bliver to kroner dyrere pr. kubikmeter.

Fællesskabets interesse

“Det er dejligt med lokale initiativer, men skal vi give en lånegaranti, så skal det være i fællesskabets interesse”, sagde Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti.

“Brugerne i Rinkenæs får ikke billigere vand – og vil de have det dyre vand, så må de selv betale”, sagde han.

Preben Storm fra Socialdemokratiet bakkede op om Rinkenæs Vandværk:

“Der var bred opbakning fra de lokale borgere til nybyggeriet. Både på et borgermøde og på generalforsamlingen”, sagde han.

Artiklen fortsætter under annoncen

“At borgerne i Rinkenæs vil have dyrere vand, det må vi have respekt for”, sagde Jan Prokopek, partikammerat med Preben Storm.

Et flertal uden Venstre og Dansk Folkeparti sikrede kommunegarantien til Rinkenæs Vandværk

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Nordborg, Frivillige

Frivillig fra Røde Kors fik ‘Covid-19 Prisen’

24. september 2021 Nordborg

Ellen Iversen fra Røde Kors i Sønderborg har fredag ved Frivilligfesten fået overrakt ‘Covid-19 Prisen’, fordi hun  formåede –  efter en henvendelse fra Sønderborg Kommune om vaccineledsagelse til sårbare ældre – på bare to arbejdsdage at koordinere en sådan hjælp. Den frivillige opgave indebar to måneders indsats med at rekruttere frivillige og sørge for at […]

Læs mere...