Rinkenæs Vandværk får kommunegaranti der sikrer dyrere vand til brugerne

28. august 2019 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Vandværket i Rinkenæs er slidt og derfor ønsker Rinkenæs Vandværk at opføre et nyt. Der er søgt en kommunegaranti til byggeriet.

“Når Rinkenæs Vandværk vil bygge nyt vandværk, så er det fint, hvis de har penge til det. Men de beder fællesskabet om hjælp”, sagde Venstres Peter Hansen.

“Der er et vandværk i Gråsten, som er koblet på ledningsnettet til Rinkenæs og drejes der på hanen, så flyder der dejligt, friskt vand igennem hanerne”, sagde Peter Hansen.

“Oven i købet er vand fra Gråsten billigere end det bliver fra det nye vandværk i Gråsten”, sagde han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rinkenæsvand bliver to kroner dyrere pr. kubikmeter.

Fællesskabets interesse

“Det er dejligt med lokale initiativer, men skal vi give en lånegaranti, så skal det være i fællesskabets interesse”, sagde Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti.

“Brugerne i Rinkenæs får ikke billigere vand – og vil de have det dyre vand, så må de selv betale”, sagde han.

Preben Storm fra Socialdemokratiet bakkede op om Rinkenæs Vandværk:

“Der var bred opbakning fra de lokale borgere til nybyggeriet. Både på et borgermøde og på generalforsamlingen”, sagde han.

Artiklen fortsætter under annoncen

“At borgerne i Rinkenæs vil have dyrere vand, det må vi have respekt for”, sagde Jan Prokopek, partikammerat med Preben Storm.

Et flertal uden Venstre og Dansk Folkeparti sikrede kommunegarantien til Rinkenæs Vandværk

 

25. februar 2024 Politik, Sønderborg

SF sætter John Brandt i spidsen til kommunalvalget

25. februar 2024 Politik

SF Sønderborg har på et opstillingsmøde enstemmigt valgt John Brandt som spidskandidat til det kommende kommunalvalg, der finder sted i november 2025. John Brandt er 31 år, bor i Sønderborg, og arbejder som kirketjener i folkekirken. Han er tidligere forperson for LGBTQ+ Sønderborg, hvor han har været med til at stifte foreningen og arrangere Sønderborgs […]

Læs mere...