Røde Kors gav 96 familier en hjælpende hånd til julen

18. december 2021 Sønderborg
Julehjælp. Foto: Røde Kors
Julehjælp. Foto: Røde Kors

Fredag delte Røde Kors i Damgade julehjælp ud og formand Yvonne Lech ville rigtigt gerne have gjort uddelingen lidt hyggelig.

“Men vi måtte dele julehjælp ud bag vores bygning i Damgade, hvor vi bød på hjemmelavet gløgg, æbleskiver og clementiner”, siger hun og forklaringen på, at uddelingen ikke kunne foregå i den store genbrugsbutik er selvfølgelig Corona.

“Der er 96 familier, som fik julehjælp fra Røde Kors’ afdeling i Sønderborg og i de familier er der 236 børn, som alle skal havbe en slikpose og en gave”, siger Tina Munch Søndergaard fra Røde Kors. Hun fortæller, at der stadig er familier, som ringer for at søge julehjælp.

Artiklen fortsætter under annoncen

I sidste uge kom Lars Astman Smedemark fra Rotary på besøg hos Røde Kors i Sønderborg og med sig havde han 8.8888,75 kroner, som foreningen giver til Røde Kors’ julehjælp.

“De 5000 kroner kommer fra klubkassen og resten blev samlet ind blandt medlemmerne”, sagde Lars Astman Smedemark. Han fortæller, det er helt naturligt for Rotary at lave hjælpearbejde. Det sker for eksempel gennem pliovacciner på verdensplan og der hjælpes også helt lokalt.

Røde Kors’ formand, Yvonne Lech, fortalte, at pengene falder på et tørt sted, så hun er glad for hjælpen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men det er for sent at søge hos os”, sagde hun.

“Men jeg vil råde de familier og iøvrigt enlige, som har brug for en hjælpende hånd i julen, at de søger hos deres lokale folkekirke”, sagde Lars Astman Smedemark, som er sognepræst i Christianskirken, hvor præsterne deler julehjælp ud til 15 personer eller familier hver.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Tre kvinder er godt i gang med elektriker-uddannelsen

18. januar 2022 Uddannelse

Mange af de kvinder, som vælger håndværkerfagene, er vant til at være i undertal. Der er nemlig på langt de fleste uddannelser flere mænd i klasselokalerne. Alligevel vælger flere og flere kvinder at søge ind på erhvervsuddannelser – og vi er glade for at se flere kvindelige elever i håndværkerlokalerne hos os, skriver EUC Syd […]

Læs mere...