Ros til Vækstrådet der vil sikre hjælp til iværksætterne

2. april 2015 Erhverv

SønderborgNyt er blevet kontaktet af en række etablerede iværksættere, som roser Vækstrådet for, at der er sikret tag over hovedet og kvalificeret sparring til nyere iværksættere og deres projekter, så de kan slippe fri af iFabrikken uden at tabe fremtidsdrømmen på gulvet.

Kejserens tøj er kun synligt for dem, der får at vide, de er dumme, hvis de ikke kan se det.

Kejserens tøj er kun synligt for de udvalgte, der har besluttet, at tøjet ikke kan ses af dumme mennesker

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har fulgt med i Vækstrådets tilgang til iværksætteriet og kan kun rose deres krav om gennemsigtighed på området, Det er flot, der gøres op med den kultur, der har hersket i iFabrikken, så iværksættere kan koncentrere sig om deres projekter og ikke bruge energien på kampe med de mennesker, der faktisk skulle hjælpe dem”, siger en tidligere bruger af iFabrikken.

Kritikere bliver hængt ud

Han og andre iværksættere, som SønderborgNyt har talt med, vil ikke stå frem med navn, fordi de er bange for, at der igen bliver sendt mails med personangreb på dem rundt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er en pris at betale, når man træder frem. Det har jeg i hvert fald erfaret”, siger konservative Trine Lindén. Samme erfaring har SønderborgNyt høstet.

Trine Lindén fortæller, at Konservative gik til valg på at få ryddet op i iværksætteriet og hun glæder sig over, at det endelig sker og roser Vækstrådet og Erhvervsudvalget for, at de står fast på, at iværksætter-området skal være gennemskueligt og holde iværksætterne i fokus.

Klager blev ignoreret

“Det er år siden, vi råbte op over forholdene. Både til SET, den daværende borgmester Aase Nyegaard og i SønderborgNyt. Men hverken SET eller Fælleslistens Aase Nyegaard gjorde det mindste for at få ryddet op”, siger iværksætteren i telefonen til SønderborgNyt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er flere, der synes, at det på en eller anden måde er flot af iFabrikkens bestyrelse at sætte en scene, som på alle måder lever op til Kejserens nye Klæder – og der skulle jo også helt nye øjne til, inden der blev reageret på, at kejseren ikke havde tøj på”, siger han.

For Sønderborg har Vækstrådets tilgang til iværksætteri også den sidegevinst, at etablerede iværksættere ikke længere advarer kloge hoveder fra andre landsdele imod Sønderborg som base for udvikling af virksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi vil gerne have flere innovatører hertil, fordi vi sammen kan holde hinanden skarpe på hver vores felt”, siger iværksætterne, der langt om længe ser lyst på fremtiden. Som landet ligger lige nu, så håber han, at iFabrikken enten lukker ned eller går konkurs.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 Kultur, Gråsten

WoodSculpture-kunstnere svinger motorsavene

21. juni 2021 Kultur

Spånerne og savsmulden flyver rundt på havnen i Gråsten, hvor kunstnerne svinger motorsavene for at forvandle træstammer til en særlig genforeningsskulptur, der skal stå i Ahlmannsparken. Der skal skabe en enkelt og helt særlig skulptur, der markerer 100-året for Genforeningen. Værket bliver til ud fra træstammer, der oprindeligt voksede i Ahlmannsparken og derfor skal skulpturen […]

Læs mere...