Ruth Malle fortalte Soroptimisterne om kultur som kriseløser

12. oktober 2016 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

 

Onsdag aften lagde Sønderborg Kvinde- og Krisecenters leder, Ruth Malle, vejen forbi Hotel Comwell, hvor powerkvinderne fra Soroptimisterne sad samlet.

videre til Ruth Malle.” width=”300″ height=”223″ /> Birthe Søllingvrå giver 30.000 kr. videre til Ruth Malle.

Når Ruth Malle var inviteret, så er forklaringen, at Soroptimisterne ville give hende 30.000 kroner med hjem til Kvinde- og Krisecentret, så den gode indsats, der gøres for voldsramnte kvinder, kan fortsætte.

“I Soroptimisterne arbejder vi for ligestilling og vold mod kvinder er stadig et stort problem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også her i landet er antallet af voldsramte kvinder rystende stabilt. Intet har ændret sig de seneste år”, siger Birthe Søllingvrå fra Soroptimisterne.

De 30. 000 kroner kommer fra Soroptimisternes modeshow og bruges desværre på at støtte et arbejde, der egentlig ikke burde være nødvendigt.

“Men der er desværre stadig brug for Kvinde- og Krisecentrets indsats og de arbejder jo utrætteligt videre”, siger soroptimisten, inden hun rækker Ruth Malle den store check.

Ruth Malle sætter tanker i gang

“Når jeg taler med pædagoger og socialrådgivere i kommunen om voldsramte familier, så siger jeg altid, at de skal gå ind og arbejde med kulturen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og når den ansatte så siger, at familien ikke interesserer sig for teater eller fodbold, så ved jeg, at der er virkelig lang vej”, siger Ruth Malle til Soroptimisterne. Hun opfordrer kvinderne til at skrive en lille bog og vil give dem nogle små sætninger, som de kan tage med, måske tænke over.

“Når jeg siger, at vi skal ind og arbejde med den kultur, der er i de voldsramte familier, så mener jeg jo den måde, som familierne lever deres liv på.

Artiklen fortsætter under annoncen

På en arbejdsplads er der en kultur, der kan rumme de kulturer, som hver enkelt medarbejder har med i rygsækken”, siger Ruth Malle. Altså kan kultur sikre rummelighed og plads til større forståelse.

Flyttede meget

Ruth Malle er flyttet meget rundt under sin opvækst og det er hun glad for.

“Jeg var jo rundt og besøge mine skolekammeraters hjem og så, hvordan de levede.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hos en familie havde de hund og derfor havde de en anderledes familie end min. Så jeg ville da også have hund, så vi kunne blive en mere rigtig familie”, siger Ruth Malle.

Ruth Malle har endnu en gang held til at få sine tilhørere til at sidde og tænke over hendes ord.

Ruth Malle har endnu en gang held til at få sine tilhørere til at sidde og tænke over hendes ord.

“Jeg var på besøg hos ‘lusefamilien’, hvor vasketøjet hang til tørre i stuen og jeg opdagede, at selvom man sagde, at fabriksarbejdere ikke havde mange penge, så var der en fabriksarbejder, der havde eget hus”, siger lederen af Sønderborg Kvinde- og Krisecenter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det var lidt mærkeligt, at nogle der ikke havde mange penge, havde et hus.

“Og vi boede jo til leje, selvom min far var skolelærer”.

Det hun vil fortælle, det er, at der er mange måder at leve et familieliv på, mange kulturer.

“Og nogle familier synes, at børn skal opdrages så lidt som muligt, mens andre er overbevist om, at god opdragelse er et beskyttelseslag, som gør, at det er lettere at møde omverdenen”, siger Ruth Malle.

Tankevækkende

Lige nu er der akut mangel på pladser på de danske kvinde- og krisecentre – og selv EU vil kigge lidt på den mangel.

“Den nuværende regering har afskaffet psykologhjælpen til voldsramte kvinder og kvinde- og krisecentrenes fælles sekretariat risikerer at lukke til nytår, fordi regeringen ikke har sat penge af til det i de puljer, som det hidtil har været finanseret af”, siger Ruth Malle.

“Og så har vi en justitsminister, der har pillet psykisk vold ud af listen over de forskellige former for vold, fordi psykisk vold er svær at bevise for politiet”, siger Ruth Malle.

Artiklen fortsætter under annoncen

Psykisk vold har visse lighedstræk med mobning – og det har Børne- og Uddannelsesminister Ellen Trane Nørby sat en plan op imod. En plan der sikrer, at skolerne ikke bare lader stå til.

Drivkraftkkc

“Prøv at tænk på, hvad det er, der drivkraften i jeres familier, i jeres forening, på jeres arbejdsplads.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jo mere bevidste vi er om, hvad det er der driver os i forskellige sammenhænge, jo lettere er det at se tingene i et nyt perspektiv. Og når vi gør det, så får vi større forståelse for os selv og for andre”, siger Ruth Malle.

Altså er kultur vejen til forståelse – og er vi rummelige, så undgår vi de voldsomme kultursammenstød, der er i familier, på jobbet og andre steder.

“Og det mener jeg, er vejen frem i arbejdet med voldsramte kvinder og deres børn”, siger Ruth Malle og opfordrer Soroptimisterne til at skrive en bog med alle de tanker, som hun fik sat i gang.

“Det er en proces, så arbejdet skal have den tid, som processen kræver.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er ingen deadline”, siger Ruth Malle.

“Det er jo sådan, at det er meget lettere for voldramte at snakke om deres families kultur og kulturen fra deres opvækst end det er at blive sendt i terapi”.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Nordborg, Samfund

Miljøministeren og SF-politikere besøgte Himmark Strand

20. april 2021 Nordborg

Miljøminister Lea Vermelin var sammen med SFerne, Signe Munk og Karina Lorentzen Dehnhardt, mandag på besøg på Himmark Strand for at blive orienteret om Region Syddanmarks indsats mod generationsforureninger, skriver regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT. På Himmark Strand er vi klar til at gå i gang med oprydningen. Hvis alt går vel, kan vi […]

Læs mere...