Sådan kommer du over Alssund når Kong Christian Xs Bro er lukket i uge 42

25. september 2021 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Rustbehandling er forklaringen på, at Kong Christian Xs Bro lukkes helt i efterårsferien, altså uge 42. Der er noget uopsætteligt rustarbejde, som skal laves og det medfører en total sandblæsning og maling af broklapperne. Når arbejdet går i gang kan hverken gående, cyklister eller bilister kan komme over broen.

I perioden kan cyklister og gående gratis benytte busser og cykelfærge over Alssund, skriver kommunen.

Mens broen er lukket, har Sønderborg Kommune valgt at indsætte shuttlebusser samt cykelfærge fra mandag den 18. oktober til og med søndag den 24. oktober 2021 til gående og cyklister over Alssund.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi kan desværre ikke komme ud over, at brolukningen vil skabe trafikale gener, for Kong Christian X’s Bro er jo en hovedfærdselsåre i Sønderborg by. Men netop derfor har vi lagt arbejdet på broen i efterårsferien, fordi her holder børn og en del forældre ferie, og dermed giver det færrest gener for mange trafikanter og brugere af broen”, siger Lars Termansen Barsballe, afdelingsleder Projekt og Anlæg.

Shuttlebusserne mellem Als og Jylland vil hele perioden køre i døgndrift med henholdsvis afgang fra Alsion/Banegården og P-pladsen ved Havnekontoret. For busserne gælder halvtimesdrift på nær om natten, hvor der er timedrift.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der indsættes samtidig en cykelfærge, der sejler alle dage i tidsrummet mellem kl. 06.00 – 20.00. Færgen sejler fra kajen ved Havnekontoret og til kajen ved Sundgade. Cyklister har fortrinsret, og såfremt der er ledig kapacitet kan ikke-cyklister også benytte cykelfærgen.

Du finder køre- og sejlplaner på Kommunens Hjemmeside .

22. maj 2024 Politik, Sønderborg

Nu kan kommunen igen hjælpe projekter med mellemfinansiering

22. maj 2024 Politik

På Økonomiudvalgets møde i dag, onsdag, blev det blandt andet besluttet, at kommunen igen skal tilbyde mellemfinansiering til lokaleprojekter, der har fået tilsagn om støtte. ”Vi er i den situation, at det igen er muligt at hjælpe, så er der lokale projekter, som har fået tilsagn og støtte fra eksempelvis LAG, så skal de endelig […]

Læs mere...