Sårbare unge kan få gavn af startboliger

29. oktober 2014 Uncategorized

Partierne bag satspuljeforliget har netop fordelt 39 millioner kroner til startboliger, som er en helt ny boligform, der skal lette overgangen til voksenlivet for udsatte unge mellem 18 og 24 år.by

Det er tredje år, der bliver givet penge til startboliger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det særlige ved boformen er, at der er tilknyttet en social vicevært, der hjælper de unge med både praktiske ting i hverdagen, men også med at fastholde uddannelse og job.

”Med startboligerne kan vi holde en hånd under de unge, som balancerer på kanten af samfundet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved at holde de unge på sporet i den første sårbare tid i voksenlivet, kan vi forebygge misbrug og hjemløshed, og det er ikke bare en menneskelig gevinst for den enkelte – det giver også rigtig god mening for fællesskabet”,  siger minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen.

Startboliger er ungdomsboliger, der er målrettet unge 18-24-årige, som har særligt behov for en bolig med tilhørende voksenstøtte, en såkaldt social vicevært.

Sønderborg er ikke med i rækken af kommuner, som har sådan et tilbud, der kan være forankret i boligforeninger eller organisationer.

.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. april 2021 Kultur, Sønderborg

Levende musik i vaccinationscentret i Sønderborg

21. april 2021 Kultur

Jorunn Solløs fra Sønderjyllands Symfoniorkester er i fuld gang med at arrangere en række koncerter, som skal spilles i vaccinationscentrene i Sønderborg og Aabenraa. “Den første koncert begynder i Humlehøj-Hallerne i morgen, torsdag, klokken 10 og den bliver spillet af strygere”, siger Jorunn Solløs til SønderborgNYT og hun tilføjer: “Vi tager ud i grupper på […]

Læs mere...