Sårbare unge kan få gavn af startboliger

29. oktober 2014 Uncategorized

Partierne bag satspuljeforliget har netop fordelt 39 millioner kroner til startboliger, som er en helt ny boligform, der skal lette overgangen til voksenlivet for udsatte unge mellem 18 og 24 år.by

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er tredje år, der bliver givet penge til startboliger. Det særlige ved boformen er, at der er tilknyttet en social vicevært, der hjælper de unge med både praktiske ting i hverdagen, men også med at fastholde uddannelse og job.

”Med startboligerne kan vi holde en hånd under de unge, som balancerer på kanten af samfundet. Ved at holde de unge på sporet i den første sårbare tid i voksenlivet, kan vi forebygge misbrug og hjemløshed, og det er ikke bare en menneskelig gevinst for den enkelte – det giver også rigtig god mening for fællesskabet”,  siger minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Startboliger er ungdomsboliger, der er målrettet unge 18-24-årige, som har særligt behov for en bolig med tilhørende voksenstøtte, en såkaldt social vicevært.

Sønderborg er ikke med i rækken af kommuner, som har sådan et tilbud, der kan være forankret i boligforeninger eller organisationer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole [email protected]
3. december 2023 Kultur, Sønderborg

Midt i januar kan du opleve den storslåede Symphonic Universe-koncert

3. december 2023 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester går nye veje i deres bestræbelser på at bringe symfonisk musik ud til nye generationer. Den kendte spil-youtuber og streamer, Jørgen Bjørn, er blevet hyret som konferencier til deres storslåede Symphonic Universe-koncert, der kan opleves i Alsions koncertsal den 18. januar. Koncerten består af strålende livefortolkninger skabt af de største komponister af filmmusik, […]

Læs mere...