Sæsonens sidste ProMusica-koncert

17. april 2015 Kultur

Musikerne fra Sønderjyllands Symfoniorkester byder igen publikum indenfor i Alsion til en af de populære ProMusica-koncerter – og som altid er der gratis entré, skriver orkestret i en pressemeddelelse.

ProMusica siger søndag den 26. april kl. 15  velkommen – i Koncertsalen i Alsion – til en koncert, som viser alle musik6kammermusikkens facetter. Sæsonens sidste koncert har Magnus Fryklund fra Sverige på klaver som gæst. Magnus Fryklund debuterede med stor succes i 2013 som dirigent og klaversolist med Sønderjyllands Symfoniorkester. Han begyndte faktisk med at spille både cello og klaver, og fik sin diplomeksamen på klaver fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Amalie Malling. Samme sted studerer han nu på 3. år hos Giordano Bellincampi i dirigentklassen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I en alder af kun 25 år er Magnus Fryklund en blændende musiker, som har vundet adskillige priser og legater. Han er et af fremtidens musikalske talenter, og til ProMusica-koncerten spiller han sammen med Mihaela Oprea. De spiller populære værker – Beethovens sonate for violin og klaver og Ysaÿes ”Étude-Caprice”.

Symfoniorkestrets dejlige fløjtenist Jorunn Solløs er nu tilbage fra barselsorlov, og hun vil spille C.Ph.E. Bachs sonate for solofløjte. Det er et værk, som rigtig mange musikere spiller på netop deres instrument – men ved denne koncert kan man altså høre værket i sin originale udgave og med en glimrende solist.

Artiklen fortsætter under annoncen

Koncerten afsluttes med Dvoráks ”Amerikanske Kvartet”, som bliver spillet af Mihaela Oprea og Jette Skovbakke Steensen på violin, Jacob Elmedal Johansen på bratsch og Finn Sigfusson på cello. De fire musikere fra symfoniorkestret har længe drømt og snakket om at spille dem sammen. Og nu er det så endelig lykkedes.

Du kan altid finde en oversigt over ProMusica-koncerterne på www.promusica.dk og www.sdjsymfoni.dk – eller hold øje med programmetsønderborgnyt.dk

Artiklen fortsætter under annoncen

ProMusica-koncerterne er altid gratis, og de arrangeres af frivillige musikere i Sønderjyllands Symfoniorkester.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juli 2021 112, Sundeved

Dreng har indrømmet at han står bag tre mindre brande

26. juli 2021 112

Politiet Politi modtog søndag morgen en anmeldelse om mulig brandstiftelse på Nydamskolen i Vester Sottrup. Der var ild i nogle træpaller, som var stablet op ad bygningens nordlige gavl. Branden nåede kortvarigt at brede sig til bygningen, inden den var slukket. Det fortæller Politiet i en pressemeddelelse. Efterfølgende brandundersøgelse og efterforskning førte senere søndag til […]

Læs mere...