Sæsonens sidste ProMusica-koncert

17. april 2015 Kultur

Musikerne fra Sønderjyllands Symfoniorkester byder igen publikum indenfor i Alsion til en af de populære ProMusica-koncerter – og som altid er der gratis entré, skriver orkestret i en pressemeddelelse.

ProMusica siger søndag den 26. april kl. 15  velkommen – i Koncertsalen i Alsion – til en koncert, som viser alle Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2014/01/musik6-300×200.jpg” alt=”musik6″ width=”300″ height=”200″ />kammermusikkens facetter. Sæsonens sidste koncert har Magnus Fryklund fra Sverige på klaver som gæst. Magnus Fryklund debuterede med stor succes i 2013 som dirigent og klaversolist med Sønderjyllands Symfoniorkester. Han begyndte faktisk med at spille både cello og klaver, og fik sin diplomeksamen på klaver fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Amalie Malling. Samme sted studerer han nu på 3. år hos Giordano Bellincampi i dirigentklassen.

I en alder af kun 25 år er Magnus Fryklund en blændende musiker, som har vundet adskillige priser og legater. Han er et af fremtidens musikalske talenter, og til ProMusica-koncerten spiller han sammen med Mihaela Oprea. De spiller populære værker – Beethovens sonate for violin og klaver og Ysaÿes ”Étude-Caprice”.

Symfoniorkestrets dejlige fløjtenist Jorunn Solløs er nu tilbage fra barselsorlov, og hun vil spille C.Ph.E. Bachs sonate for solofløjte. Det er et værk, som rigtig mange musikere spiller på netop deres instrument – men ved denne koncert kan man altså høre værket i sin originale udgave og med en glimrende solist.

Koncerten afsluttes med Dvoráks ”Amerikanske Kvartet”, som bliver spillet af Mihaela Oprea og Jette Skovbakke Steensen på violin, Jacob Elmedal Johansen på bratsch og Finn Sigfusson på cello. De fire musikere fra symfoniorkestret har længe drømt og snakket om at spille dem sammen. Og nu er det så endelig lykkedes.

Du kan altid finde en oversigt over ProMusica-koncerterne på www.promusica.dk og www.sdjsymfoni.dk – eller hold øje med programmetsønderborgnyt.dk

ProMusica-koncerterne er altid gratis, og de arrangeres af frivillige musikere i Sønderjyllands Symfoniorkester.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk