Samarbejde mellem region og kommune gavner patienterne

23. april 2021 Samfund

Et godt samarbejde på tværs af behandlingstilbud i Region Syddanmark og rehabiliteringstilbud i socialpsykiatrien i Sønderborg Kommune har vist sig at være alfa og omega i forhold til at hjælpe borgere ud af deres spiseforstyrrelser. Ved hjælp af en fælles prioriteret indsats er det lykkedes kommune og region at finde ind i et velfungerende samarbejde.

Helt konkret deltager et team bestående af medarbejdere fra både region og kommune i fælles møder med patienterne og de pårørende. Det er med til at give frontpersonalet på tværs af region og kommune en tæt kontakt med hinanden, ligesom der udvikles et fælles sprog og en fælles forståelse i forhold til den enkelte patient. I Sønderborg Kommune er der lige nu 30 borgere tilknyttet teamet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rart med opbakning fra begge sider

Katharina Svane Handberg, der er bosat i Sønderborg Kommune, oplever, at samarbejdet mellem Region Syddanmark og Sønderborg Kommune gavner hendes proces frem mod at blive fri af en spiseforstyrrelse.

”Det har været en win win-situation for mig, da gentagelser er en god ting, og det fæstner sig mere. Det er også rart, at rehabiliteringen og behandlingen i lokalpsykiatrien har møder sammen, så vi alle kan være samlet under ét tag og have fælles samtaler”, siger Katharina Svane Handberg i en pressemeddelelse.

Samarbejdet giver større tryghed for patienterne

Sussie Slumstrup, der er speciallæge i Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland, oplever også at samarbejdet skaber værdi både for patienterne og deres familier:

“Den samarbejdsmodel, vi har udviklet med Sønderborg Kommune, vil vi meget gerne udbrede til andre kommuner. Rammerne for samarbejdet er godt defineret, og vi har jævnligt fælles netværksmøder. Derudover har vi en god kontakt, og kender efterhånden hinanden godt. Vores samarbejde giver bedre tryghed og kvalitet for både patienter og pårørende”, siger speciallæge Sussie Slumstrup.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...