Samarbejde om at tiltrække talenter

30. september 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

Virksomhederne i Syddanmark er førende, når det kommer til energieffektivisering, offshore og velfærdsteknologi. Her venter masser af

attraktive karrieremuligheder, både for den nyuddannede ingeniør og den erfarne specialist. Men der er for få, der ved det. Det skal et nyt markedsførings-initiativ rode bod på.

“I Sønderborg Kommune har vi mange virksomheder, som er afhængige af at kunne tiltrække højt kvalificeret og specialiseret arbejdskraft fra de store uddannelsesbyer og fra udlandet. Vi har rigtig meget at byde på i Sønderborg Kommune indenfor både kultur, natur og spændende job i internationale virksomheder. Sønderborg Kommune har valgt at være med i Talent Attraction- Southern Denmark for at synliggøre endnu flere af de muligheder, der reelt er for potentielle tilflyttere. En tilflytter er jo ligeglad med kommunegrænserne”, siger Søren Bonde, kommunaldirektør i Sønderborg Kommune og medlem af styregruppen i Talent Attraction.Linak_3500px

Artiklen fortsætter under annoncen

Linak har allerede taget materialet i brug

En af de virksomheder, som har deltaget i udviklingen af materialerne og allerede har taget dem i brug, er Linak i Guderup på Als.

”Vi har valgt at bakke op om Talent Attraction – Southern Denmark projektet, fordi vi har brug for at tiltrække specialister fra udlandet, og det er svært at gøre alene. Vi virksomheder har en klar fordel af at stå sammen om at synliggøre de attraktive karrieremuligheder, der er i vores område. Jo flere vi er, jo større chance er der for at komme igennem med budskabet.” siger Lars Uhd Nørgaard, HR Direktør.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Derfor er det en stor fordel for mig, at jeg nu har nogle materialer om livet i Syddanmark, som jeg kan sende til internationale kandidater”, siger han. Lars Uhd Nørgaard har blandt andet sendt kandidaterne videoer fra portalen og planlægger også at bruge materialerne på virksomhedens hjemmeside.

Syddanmark på verdenskortet

De nye markedsføringsmaterialer om jobmulighederne i Syddanmark skal sætte landsdelen på talenternes verdenskort. Work-live-stay southern denmark står bag de nye materialer, som er udviklet i samarbejde med kommuner og virksomheder fra hele regionen.images

Artiklen fortsætter under annoncen

www.talentattractiondenmark.dk kan private og offentlige virksomheder nu downloade film, fotos, fakta og artikler, der fortæller om fordelene ved at bosætte sig og gøre karriere i Syddanmark. Materialerne er gratis og kan bruges i virksomhedernes markedsføring og rekruttering.

Fakta

Projektet Talent Attraction – Southern Denmark er en del af en national indsats for at markedsføre danske jobmuligheder overfor internationale talenter. Under navnet ‘Talent Attraction Denmark’ samarbejder work-live-stay southern denmark, ErhvervAarhus og Copenhagen Capacity om at sætte Danmark på talenternes verdenskort.

Artiklen fortsætter under annoncen

De syddanske materialer er udviklet i samarbejde med Esbjerg Kommune, Vejle Kommune, Faaborg-Midtfyn Kommune, Sønderborg Kommune samt Region Syddanmark. Projektet er finansieret af Syddansk Vækstforum og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.