Samarbejde skal sikre spejdernes sommerlejr

10. april 2014 Uncategorized

Folk fra kommunen og den lokale bestyrelse af Danmarks Naturfredningsforening sætter sig nu til mødebordet for at finde en løsning der kan sikre den store spejderlejr i 2017.by4

Spejderlejren kom forleden i fare da det kom frem at Dansk Naturfredningsforening ville igangsætte en fredningssag og at de dermed ikke ønskede den store spejderlejr gennemført i området ved det tidligere øvelsesterræn på Kær.

Artiklen fortsætter under annoncen

De to parter, kommunen og DN, er dog ikke så frygteligt langt fra hinanden. Begge ønsker de at området udlægges til rekreativt område hvor en spejderlejr jo passer som hånd i handske men der kan være opstået misforståelser med hensyn til områdets størrelse.

Området som spejderlejren skal bruge er 2,5 – 3 gange større end det område DN ønsker at frede – og dermed vil de mange spejderes slid på området blive delt ud på et meget større område end det forholdsvis lille areal der ønskes fredet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det har dog hele tiden været både spejdernes og kommunens hensigt at lejren skal gennemføres med respekt for naturen og med naturbeskyttelse som fokusområde.

Målet er en bæredygtig lejr der efterlader området ryddet, men målet er også at den store betydning som lejren får for områdets handel og turisme skal komme hele Sønderborg Kommune til gode.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Politik, Nordborg

Jan Rytkjær Callesen prøver at genstarte sin politiske karriere

28. juni 2022 Politik

Jan Rytkjær Callesen fra Nordals, som tidligere har siddet i Folketinget og i Byrådet for Dansk Folkeparti, har meldt sig i Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne. Han agter også at stille op som lokal kandidat – og spår, at Danmarksdemokraterne vinder hele 20 mandater til det næste folketingsvalg. “Jeg sagde i begyndelsen af maj måned, […]

Læs mere...