Samarbejde: Vidar-Ulkebøl trænede håndboldspillere i London

26. februar 2018 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Vidar-Ulkebøl kunne i slutningen af 2017 meddele, at de har etableret samarbejde med Ealing Handball i London. Samarbejdet har til formål at udvikle trænernes evner samt give trænerne en god oplevelse med byen London. Første besøg i London er nu veloverstået.

Ealing Handball

Artiklen fortsætter under annoncen

Lørdag den 3. februar gik to trænere samt formanden for Vidar-Ulkebøl Håndbold ombord på flyet til London. Foran dem var 4 dages oplevelser, hvor de bl.a. skulle træne spillere fra Ealing Handball i det vestlige London samt erfaringsudveksle med de engelske trænere. De vidste ikke helt, hvad de gik ind til, men forventningerne til samarbejdet var store, og humøret var højt. Det stod dog hurtigt klart, at håndbolden i London har trange kår.

For små baner

”Da vi ankommer til hallen, hvor vi skal træne, opdager vi hurtigt, at selve håndboldbanen ikke lever op til de baner, vi ser i Danmark. Den var mindst 3 meter for smal og nok 6-8 meter for kort. Bag målene var der ikke noget net – blot en beton væg, og der var heller ikke noget fangenet i målet, som stopper bolden, når man scorer. Allerede der blev vi mildest talt forbavset, men vi tænkte blot – hvis spillerne er vant til at træne her, så kan vi også – så det gjorde vi”, siger træner Malene Stolberg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Træningen med de engelske spillere gik super godt. Humøret var højt og intensiteten god.

Entusiasme og gå-på-mod

”Det er tydeligt, at spillerne herovre ikke er vant til at træne på samme måde, som vi gør i Danmark. Deres tekniske niveau er noget lavere, og deres spilforståelse mangler meget. Men hvad de mangler i spilforståelse og teknik, har de til gengæld i entusiasme og gå på mod. De gav ikke op, kæmpede bravt, og da træningen var slut, var de virkelig trætte”, siger træner Frank Olsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Besøget i London var det første, siden samarbejdet kom i hus i slutningen af 2017. Spørger man formanden for Vidar-Ulkebøl Håndbold, er det bestemt ikke det sidste.

”Vi har gjort os nogle rigtige gode erfaringer med håndbolden herovre. Vi så tydeligt, hvilke udfordringer håndbolden har i London, men vi mærker den spirende optimisme herovre, og hvis vi kan være med til at øge denne optimisme og øge interesse for håndbolden – så gør vi gerne det”,  siger formanden og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er blevet taget så godt imod herovre, og alle med tilknytning til Ealing Handball har udvist stor imødekommenhed og glæde over vores besøg. De ved godt, at deres faglige niveau er lavere end vores, men de er meget villige til at lære, og brænder for håndbolden. Denne glæde og entusiasme smitter, og vi vil gøre, hvad vi kan for at udvikle dette samarbejde, så det bliver givende for begge parter. Jeg tror på, at vi får noget godt ud af dette samarbejde, og jeg ser frem imod det videre forløb”, siger formanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det fortsatte samarbejde skal nu udvikles, og første skridt er et genbesøg her i Sønderborg. Der arbejdes allerede nu på at de engelske trænere besøger Sønderborg i løbet af foråret. Her skal de deltage i Vidar-Ulkebøl Håndbolds træning, erfaringsudveksle med trænerne, se en SønderjyskE kamp i Broager Sparekasse Skansen og selvfølgelig opleve Sønderborg.