Sammen om det gode liv – ny politik for handicappede borgere

8. marts 2017 Politik
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

 

Alle – også borgere med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne – har ret til et aktivt, selvstændigt og meningsfyldt liv. Det er holdningen i det forslag til en socialpolitik for 2017-2020, “Sammen om det gode liv”, som socialudvalget netop har anbefalet byrådet at godkende.

Den nye socialpolitik skal afløse tre politikker, idet der hidtil har været politikker for såvel handicap- som udsatte- og psykiatriområdet.

De samles nu i én politik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Grundlaget for den nye politik blev lagt den 1. juni sidste år, hvor 70 borgere, brugere, pårørende, interesseorganisationer, politikere og medarbejdere var samlet for at drøfte politikkens værdigrundlag og retning.

Siden har alle igen været involveret i en høringsproces, og høringssvar er indarbejdet i det forslag, som socialudvalget nu har anbefalet. Den endelige godkendelse ligger hos byrådet, som har sagen på sin dagsorden 5. april.

”Med forslaget til en socialpolitik lægger vi op til, at der tages udgangspunkt i det enkelte menneskes håb og drømme for fremtiden. Det handler om værdighed, sociale fællesskaber, beskæftigelse og nytænkning. Politikken skal sikre, at de mennesker, den handler om, får de rigtige løsninger og møder de rigtige indsatser og metoder. Det opnår vi kun, når vi inddrager dem, lytter og tænker nyt og fleksibelt”, siger socialudvalgsformand Niels Ole Bennedsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når der med jævne mellemrum skal foretages revision af politikker og handleplaner, hænger det bl.a. sammen med, at der kommer nye love, ny viden, nye diagnoser og nye metoder, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

”I kommunen skal vi også tænke nyt og tilpasse os. Men især skal vi have fokus på det enkelte menneske, når vi sammen sætter rammerne og indholdet for “det gode liv”, og derfor er jeg også godt tilfreds med, at vi har haft en proces, hvor mange forskellige mennesker med forskellige holdninger og indgangsvinkler er inddraget”, siger Niels Ole Bennedsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Socialpolitikken arbejder – som alle andre politikker og strategier i kommunen – med fire grundlæggende værdier i mødet mellem medarbejder og borger, nemlig dialog, anerkendelse, samarbejde og engagement.

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 Augustenborg, Erhverv

Nyd et godt glas vin og aftensolen på terrassen ved Augustenborg_Project

29. juni 2022 Augustenborg

På fredag åbnes dørene til den splinternye vinbar, A_Terracce, hos Augustenborg_Project på Palævej i Augustenborg, hvor franske sommeliers er klar til at guide gæsterne frem til de allerbedste smagsoplevelser. “I den kommende weekend gør vi ekstra meget ud af franske vine og det skyldes selvfølgelig, at Tour de France kommer til Sønderborg og fremover handler […]

Læs mere...