Sangcentret og Balletskolen får faste adresser

4. juni 2020 Politik

Nu er der taget beslutning om den fremtidige placering af Det Sønderjyske Sangcenter og Sønderjyllands Danseakademi. Sangcentret bliver på kasernen, og danseakademiet flytter i en ny tilbygning ved Sønderborg Musikskole.

Midlertidigt har Det Sønderjyske Sangcenter holdt til på Sønderborg Kaserne og det Sønderjyske Danseakademi, Balletskolen, har i dag lokaler på Reimerskolen. Men det var oprindeligt planen, at begge institutioner skulle placeres på Sønderborg Kaserne i bygningen med den tidligere gymnastiksal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men bygningen med gymnastiksalen er solgt. Derfor har der været behov for at finde en permanent løsning for både sangcentret og Balletskolen.

”Vi kan være stolte over, at vi har så professionelt et miljø inden for sang og dans i Sønderborg Kommune. Balletskolen er Sønderjyllands eneste tilbud til børn og unge i alderen 6-18 år, som gerne vil danse klassisk ballet. Sangcentret arbejder bredt med sangaktiviteter både for børn og voksne og udbyder i samarbejde med Sangens Hus en række nationale projekter. Det er vigtigt, vi passer godt på to sådanne kulturinstitutioner og sørger for gode rammer til dem”, siger Stephan Kleinschmidt, formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu er den fremtidige permanente placering besluttet. Sangcentret, der omfatter Sønderjysk Pigekor og Drengekor, bliver på Sønderborg Kaserne i bygning 3, 4. etage, mens Danseakademiet flytter til Sønderborg Musikskole, hvor der opføres en ny tilbygning med udvidede dansefaciliteter. Det forventes, at tilbygningen kan tages i brug i august 2021.

“Med tilbygningen til musikskolen kan danseskolen nu blive en del af det kreative og pulserende miljø, der i forvejen er på Skovvej. Vi forventer, det bliver en lige så stor succes, som det har været for musikskolen, at vi i sin tid besluttede at renovere og flytte musikskolen til Skovvej”, siger næstformand Jesper Kock i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

De nye løsninger betyder, at danseakademiet får mulighed for at udvide skolens elevoptag, bedre forhold for personale og elever og synergieffekter mellem musikskolen og danseakademiet. Sangcentrets permanente placering på kaserne giver mulighed for at opretholde og udvikle centrets aktiviteter.

Når danseakademiet rykker ud af Reimerskolen, giver det mere plads til de øvrige foreninger, der bruger skolen.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. oktober 2021 Kultur, Nordborg

Nordborg Kirke: Festlig gudstjeneste med herlig spillemandsmusik og sang

16. oktober 2021 Kultur

Kom og oplev en festlig gudstjeneste, som bliver fyldt med folkemusik og sang. De Nordalsiske spillemænd spiller op, Linak-koret og solister fra Sønderjysk Pigekor synger for. Vores præst, Sophie Lønne Reil Hundebøll, vil både læse og synge teksterne, skriver kirkens organist til SønderborgNYT. Det hele finder sted i Nordborg kirke, søndag den 31. oktober kl. […]

Læs mere...