Sankt Hans bål skal være såkaldt rene bål

11. juni 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

En af sommerens højdepunkter – Sankt Hansaften – nærmer sig. Bålene skal tændes, midsommeren fejres med familie og venner, og heksene får en tur ad Bloksbjerg til.

Skt. Hans i Skagen

Skt. Hans i Skagen

Artiklen fortsætter under annoncen

Men brænd ikke din omtanke for miljøet af sammen med bålet.

Sankt Hans-bålet er alt for ofte en kærkommen mulighed for at komme af med affald. Mange er desværre ikke bevidst om den forurening, de derved udsætter sig selv og miljøet for. Det er langt fra ligegyldigt, hvad der lægges i Sankt Hans-bålet.

Hvis du vil være med til at skåne miljøet, er det vigtigt, at du holder bålet rent.

– Rigtig meget af det affald, vi ser på Sankt Hans-bålene, er behandlet træ, gulvtæpper og byggematerialer som fx gips og ledninger. Røgen fra et bål, der er fyldt med affald, er giftig og sundhedsskadelig for både mennesker og miljø. Vi bør derfor alle være med til at sikre, at bålene er fri for affald, siger Martin Frank Mogensen fra Sønderborg Kommunes miljøafdeling. Et bål bør kun består af rent træ, kvas og haveaffald.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Samfund, Sønderborg

Flyttede tilbage Sønderborg og skabte et energi-rigtigt drømmehus

14. maj 2021 Samfund

Den smukke natur, familien og Sønderborgernes venlige og imødekommende væsen, fik Marianne Albers, sammen med sin familie til, at flytte fra København tilbage til Sønderborg og fandt en bungalow-villa som de energi-renoverede og omdannet til deres drømmebolig. For Marianne Albers og hendes mand har huskøbet og en efterfølgende gennemgående energi-renovering, på alle måder været en […]

Læs mere...