Scale-Up Denmark laver et accelleratormiljø i det syddanske

24. august 2016 Erhverv

Som en del af det tværregionale initiativ Scale-Up Denmark har et konsortium bestående af SE Next Step, Insero, CLEAN, Accelerace og Sønderborg Vækstråd vundet udbuddet på at skabe et acceleratormiljø for Energieffektive Teknologier i Syddanmark.

Over de kommende tre år vil konsortiet screene 300 danske og internationale højvækstvirksomheder, og af dem vælges de 10 bedste hvert år ud til at deltage i et intensivt træningsforløb, der skal understøtte virksomhederne i at udløse deres potentiale.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er målet, at virksomhederne derefter medvirker til at skabe vækst og beskæftigelse i Danmark.

Danmark har stærke kompetencer inden for energieffektive teknologier, og det kan vi nu udnytte til at skabe mere udvikling i branchen.

CLEAN indgår i dette konsortium, fordi vi er overbeviste om, at vi i samarbejdet med de øvrige partnere kan etablere et acceleratormiljø i verdensklasse. Det vil give CLEANs medlemmer adgang til innovationskapacitet og positiv afsmitning på eget innovationsarbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er samfundsudfordringerne, som kan bane vejen for fremtidens vækstvirksomheder og gennem CLEANs internationale netværk, vil de deltagende virksomheders løsninger kunne eksponeres, fortæller Carsten Orth-Gaarn Larsen, CEO CLEAN, i en pressemeddelelse.by1

Konsortiet etablerer testhubs i Sønderborg, Vejle og Esbjerg, hvor deltagervirksomhederne kan få testet produkter og services, hvilke skal sikre, at det er de bedst mulige løsninger, de sender på markedet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Virksomhederne får endvidere mulighed for at få sparring fra store etablerede virksomheder som SE, Grundfos, Solar og flere andre. Netop denne sparring, viden og udvikling i samspil med en potentiel kunde er uvurderlig for en vækstvirksomhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det viser erfaringerne fra acceleratorforløbet Next Step Challenge, der igennem de seneste tre år har været gennemført i Esbjerg og som også har givet inspiration for Scale-Up Denmark initiativet.

I Next Step Challenge-programmet har det afgørende netop været kombinationen af viden og erfaring fra SE, som er med til at validere og fokusere højvækstvirksomhedernes produkter og services.

Artiklen fortsætter under annoncen

Omvendt har SE fået værdifuld inspiration og viden fra de innovative mindre virksomheder. Og den gensidige synergi er vigtig at bygge videre på. Lisbeth Valther, CEO hos SE Next Step forklarer:

”Next Step Challenge har gennem de seneste tre år bevist sin værdi – både for vækstvirksomheder og for en stor virksomhed som SE.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi glæder os til at udvide aktiviteterne til Vejle og Sønderborg og til at invitere andre større virksomheder med i forløbet. Foreløbig har både Grundfoss og Solar sagt ja til at deltage i programmet”.

Tilfreds vækstrådsdirektør

I Sønderborg Vækstråd er direktør Ole Daugbjerg meget tilfreds med, at det er lykkedes for konsortiet at få opgaven til det syd- og sønderjyske:

”Vi har i Sønderborg allerede den absolut stærkeste klynge i Danmark, når det gælder energieffektive teknologier, og der er ligeledes innovative miljøer i Vejle og Esbjerg, så det giver god mening at bygge på netop her.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi ser frem til at byde nye vækstiværksættere på området velkommen og tilbyde dem fordelen ved at blive del af en i forvejen stærk klynge”.

Insero byder med sine erfaringer fra Green Tech centeret i Vejle og sin tyngde ift.

Artiklen fortsætter under annoncen

data også ind med skarpe kompetencer til konsortiet bag det nye acceleratormiljø for Energieffektive Teknologier i Syddanmark.

 

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. april 2021 112, Nordborg

Bilist leverede en positiv narkotest

23. april 2021 112

Natten til fredag – klokken 01:20 standsede en politipatrulje en 23-årig mand, som kørte i bil i Nordborg. “Bilens fører, som er fra Nordborg, blev narkotestet og der var udslag på hash, så han blev anholdt”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet i Sønderborg. Udover det hash, som bilisten, ifølge testen, havde i blodet, så […]

Læs mere...