Sdr. Havnegade samler underskrifter for husfreden

2. juli 2014 Uncategorized

En stor del af de beboere og også restauratørerne er grundigt trætte af de mange biler, der dagen og aftenen igennem, suser afsted i gaden. Især er de trætte af de aldeles hensynsløse af slagsen, der undgår fartchikanerne ved at køre på fortovet.

Beboere i Sdr. Havnegade er kørt trættet.

Beboere i Sdr. Havnegade er kørt trætte.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi kan ikke høre vores fjernsyn, når terrassedøren er på klem og det er helt umuligt at sidde på terrasserne i Solobygningen og føre en samtale, siger Jan og Madeleine Mosberg til Sønderborg Nyt. De ser gerne, at Sdr. Havnegade bliver bilfri fra maj til oktober, så beboere og alle mulige andre kan gå langs havnen og nyde idyllen.

Restaurationsgæsterne er bestemt heller ikke glade for trafikken, fordi den gør, at de skal nyde deres mad omgivet af bilos.

– Lige nu er vi gang med at samle underskrifter, som vi vil give til Frode Sørensen, som er formand for Teknik og Miljøudvalget og bede ham finde en løsning, så vi kan holde ud at blive boende ved havnen, siger Madeleine Mosberg. Hun fortæller, der er omkring 50 personer, der har sat navn på papiret.

– Men det er vel ikke antallet af underskrifter, det handler om i sidste ende, siger Jan Mosberg. Han mener, at det må handle om at løse et konkret problem og hjælpe de beboere og restauratører, der har deres liv i Sdr. Havnegade.

– For eksempel kan der ikke køre biler foran Rådhuset i Sønderborg – og det er jo for at tage hensyn til de forretningsdrivende og de mange gående, siger han og tilføjer, at samme løsning jo kan laves i Sdr. Havnegade.

– Udover os, der bor og arbejder i gaden, så er der også de mange lystsejlere, der føler sig generet af den store mængde trafik, siger Madeleine Mosberg. Hun fortæller, at det er værts, når veteranklubben kører paradekørsel langs havnen og når motorcykelklubberne gør det samme.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Allerværst er det alligevel, når vanvittige mennesker bruger fortovet til at køre bil på, siger hun. Det er ikke sjældent, det sker – og nogle gange er det med fare for andre mennesker.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Samfund, Sønderborg

Kommunen overvejer at lukke smittesporingsenheden ned

14. maj 2021 Samfund

Sønderborg Kommunes smitteopsporingsenhed er siden marts blevet bedt om at kontakte i alt 94 borgere og ni af disse har været nye smittede, som skulle informeres om hvordan de skulle forholde sig som smittede. Det oplyser Sundhedsforvaltningen. Henvendelser til de resterende 85 borgere har været såkaldte isolationsopkald, som er en opfølgning på, hvordan det går […]

Læs mere...