Sdr. Havnegade samler underskrifter for husfreden

Arkivfoto
Arkivfoto
2. juli 2014 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

En stor del af de beboere og også restauratørerne er grundigt trætte af de mange biler, der dagen og aftenen igennem, suser afsted i gaden. Især er de trætte af de aldeles hensynsløse af slagsen, der undgår fartchikanerne ved at køre på fortovet.

– Vi kan ikke høre vores fjernsyn, når terrassedøren er på klem og det er helt umuligt at sidde på terrasserne i Solobygningen og føre en samtale, siger Jan og Madeleine Mosberg til Sønderborg Nyt. De ser gerne, at Sdr. Havnegade bliver bilfri fra maj til oktober, så beboere og alle mulige andre kan gå langs havnen og nyde idyllen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Restaurationsgæsterne er bestemt heller ikke glade for trafikken, fordi den gør, at de skal nyde deres mad omgivet af bilos.

– Lige nu er vi gang med at samle underskrifter, som vi vil give til Frode Sørensen, som er formand for Teknik og Miljøudvalget og bede ham finde en løsning, så vi kan holde ud at blive boende ved havnen, siger Madeleine Mosberg. Hun fortæller, der er omkring 50 personer, der har sat navn på papiret.

– Men det er vel ikke antallet af underskrifter, det handler om i sidste ende, siger Jan Mosberg. Han mener, at det må handle om at løse et konkret problem og hjælpe de beboere og restauratører, der har deres liv i Sdr. Havnegade.

Artiklen fortsætter under annoncen

– For eksempel kan der ikke køre biler foran Rådhuset i Sønderborg – og det er jo for at tage hensyn til de forretningsdrivende og de mange gående, siger han og tilføjer, at samme løsning jo kan laves i Sdr. Havnegade.

– Udover os, der bor og arbejder i gaden, så er der også de mange lystsejlere, der føler sig generet af den store mængde trafik, siger Madeleine Mosberg. Hun fortæller, at det er værts, når veteranklubben kører paradekørsel langs havnen og når motorcykelklubberne gør det samme.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Allerværst er det alligevel, når vanvittige mennesker bruger fortovet til at køre bil på, siger hun. Det er ikke sjældent, det sker – og nogle gange er det med fare for andre mennesker.

16. juni 2024 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture: Motorsavene er startet

16. juni 2024 Kultur

Søndag middag bød borgmester Erik Lauritzen velkommen på Slotskajen til dette års udgave af WoodSculpure Festival, hvor kunstnere laver flotte skulpturer ud af store træstammer. “Det har været en fatastisk weekend med koncerter, Markedsdage og Strikkefestival og nu glæder vi os over det her event, WoodSculpture, der vil trække folk til havnen, hvor de vil […]

Læs mere...