Se gratis film med International Ciné Club i farverihallen

30. september 2016 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Den står på tysk dramafilm, når International Ciné Club på torsdag atter slår dørene op i Faverihallen på EUC Syd.

Sidste år åbnede International Ciné Club, Sønderborg dørene for gratis internationale film for alle filminteresserede.

I år gentager IB College Sønderborg og Alliance Française i Sønderborg succesen, og det betyder, at der fra oktober til marts gratis vises internationale film på EUC Syd, som stiller lokaler og teknik til rådighed.westwind_filmplakat

Alle film bliver vist den første torsdag i hver måned kl.

Artiklen fortsætter under annoncen

18.30, og filmene bliver som sidste år vist på originalsprog med engelske undertekster. I udvælgelsen bliver der lagt stor vægt på, at der er et bredt spektrum af film fra mange forskellige genrer og kulturer, og der bliver blandt andet vist film fra Tyskland, Frankrig, Polen og Kina.

Artiklen fortsætter under annoncen

Filmene har alle det til fælles, at de er blevet velmodtaget af kritikere og biografgængere i de respektive lande, skriver International Ciné Club i en pressemeddelelse.

Der åbnes med tysk romantisk drama

Den første film på programmet er den 6.

oktober og er den tyske dramafilm ”Westwind”. Filmen omhandler tvillingesøstre fra Østtyskland på sytten år, hvis tætte bånd kommer på prøve, da den ene på en tur til Ungarn pludselig bliver forelsket i en rejsende fra Hamborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Filmen foregår i 1988 – året før Berlinmurens fald.

Kinesisk film i februar

Som noget helt nyt er en kinesisk film på plakaten i år. Der er nemlig stablet et samarbejde på benene mellem den Kinesiske Ambassade, Sønderborg Kommune og Syddansk-kinesisk Forening, om at vise en kinesisk film i anledningen af det kinesiske nytår.

Artiklen fortsætter under annoncen

Filmen kommer på det store lærred den 2. februar.

Ikke som de andre biografer

Ikke nok med at der er gratis entré, så har publikummet hos International Ciné Club efter filmen, en unik mulighed for at drøfte filmens hoved- og undertemaer med de andre fremmødte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftnerne starter med en introduktion og slutter med en debat på engelsk, som begge er styret af Jaume Castan Pinos, Assistant Professor på SDU Sønderborg. Biografklubben byder på let traktement til publikum.

En del af undervisningen på IB College

De studerende fra IB College udarbejder plakater og reklamemateriale til de forskellige film og præsenterer projektet på de lokale gymnasier i de kommende uger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er en del af undervisningskravene på IB-linjen, hvorfor de promoverer arrangementet på engelsk.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)
Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Uddannelse, Sønderborg

Følg med i Forskningens Døgn

22. april 2021 Uddannelse

I næste uge kan alle se med på deres computer, tablet eller telefon, når forskere fra blandt andet universiteter, virksomheder og formidlings- og forskningscentre deler ud af deres viden inden for en bred række af emner og områder. Det er nemlig blevet tid til den årlige begivenhed, der går under betegnelsen Forskningens Døgn, som er […]

Læs mere...