Broager Sparekasse gav ordet til aktie-ekspert fra SEB

20. marts 2015 Erhverv

Rigtigt mange ganske almindelige mennesker har en idé om, at det at satse sine penge på aktier svarer lidt til at udfylde en tipskupon. Begge steder investeres der i forventninger, så helt galt er det nu ikke. Men med den rigtige tilgang til aktier, så er der bedre chance for et afkast end der er med en tipskupon.

Niels Andersen fortalte om de overvejelser, der ligger bag køb og slag af aktier.

Niels Andersen fortalte om de overvejelser, der ligger bag køb og slag af aktier.

Artiklen fortsætter under annoncen

SEB investerer store formuer fra f. eks. Novo, Pensam, TDC og andre pensionskasser i aktier og det sker efter et helt bestemt regelsæt, siger Portfolio Manager Niels Andersen til udvalg skare af Broager Sparekasses investeringskunder, der torsdag er samlet i Multihallen på Dybbølskolen.

“Når der skal investeres aktier i en virksomhed, så gælder det om at blive klog på det system, som virksomheden er en del af. Altså kan vi snakke med konkurrenter, indtil vi har en god forståelse”, siger Niels Andersen. Hvis det er muligt at forudse noget, så er det super.

Artiklen fortsætter under annoncen

“En god ledelse i virksomheden er undervurderet. Men tag nu NOVO. Deres aktie dykker ind imellem. Det skyldes næppe dårlig ledelse, men problemer undervejs i forskningen”, siger Niels Andersen. Når ledelsen i en virksomhed er rigtig god, så vil den komme stærkere og ikke svagere ud af et eventuelt dyk.

“Så når kursen er nede for sådan en virksomhed, så skal der købes”.

Der er virksomheder, der altid holder en god aktiekurs – og Niels Andersen forklarer, at man kan finde forklaringen, hvis man ser det, der ligger bag prisen. Nemlig en stærk ledelse, der er god til at fokusere og arbejde langsigtet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skal tage chancer

Nogle af de penge, som SEB investerer, bliver der taget chancer med. Ganske enkelt fordi SEB er sat i verden for at tage chancer.broager

“Ellers kunne vores kunder lige så godt have en computer til at flytte rundt på aktiebeholdningen”, siger Niels Andersen. Og det med at tage chancer kan give bedre afkast end man ellers vil få.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Kunsten ligger i at købe aktier i virksomheder, der er på vej op i værdi og sælge igen lige inden eller når de rammer toppen”, siger han. Mellemstore virksomheder er dér, hvor det virkeligt har givet penge.

Lige nu

Aktiemarkedet har det rigtigt godt, så 2015 er begyndt dér, hvor alle har armene i vejret af begejstring.

“Og så er det for alvor vigtigt at holde hovedet koldt og følge en plan”, siger Niels Andersen. Stor fremgang på aktiemarkedet har det med pludselig at stoppe.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Så bliver handlerne sat på pause”, siger han.

Optimismen kan vi have i, at transportbranchen oplever fremgang. Det betyder, der fremstilles varer og de bliver solgt.

Broager Sparekasse

Jette Schultz og Leif Thomassen er Broager Sparekasses formueeksperter.

Jette Schultz og Leif Thomassen er Broager Sparekasses formueeksperter.

Leif Thomassen fra Broager Sparekasses Formuecenter giver et kort rids over, hvad han anbefaler sine kunder.

“Danske aktier er gode lige nu, så her foreslår Jette Schultz og jeg, at i bruger SEB Danske Invest”, siger han og fulgte op med en række muligheder ude i verden.

Jette Schultz kom med en grundig forklaring om, hvornår det er rigtigt at købe og sælge aktier.

“I skal aldrig blive forelskede i jeres aktier. I skal indimellem sælge og trække overskuddet hjem. Resten af pengene sætter i på andre aktier”, siger hun.

“Man skal faktisk følge med i sine aktier dagligt. Investeringer skal plejes. Det gør de dagligt i SEB og det gør vi i Broager Sparekasse”, siger Leif Thomassen.

“I Broager Sparekasse agerer vi ud fra den risikoprofil, som vi har aftalt med hver enkelt kunde”, siger Jette Schultz.

Hvis Leif Thomassen var bedre til at forudsige aktiemarkedet, så havde han ligget i hængekøjen på billedet.

Hvis Leif Thomassen var bedre til at forudsige aktiemarkedet, så havde han ligget i hængekøjen på billedet.

Leif Thomassen viser et billede af en tom hængekøje, der er sat op mellem to palmer.

“Hvis jeg ramte plet på aktiemarkedet hver eneste gang og aldrig fejlede, så stod jeg ikke her. Så ville jeg være med billedet”, siger han. Aktier handler nemlig – som tipskuponer – om forventninger til fremtiden. Ingen har været dér, så ingen ved, hvordan den ser ud.

Heller ikke når krige, miljø, boligbobler, politiske lempelser, råvarer og alt muligt andet er tænkt ind i strategierne, kan man være sikker på det helt store afkast.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Sport, Sønderborg

Sønderborg Futsal skal spille mod Hjørring – det gælder topplaceringen i rækken

9. december 2022 Sport

I morgen, lørdag, kl. 14:00 spilles andensidste runde af grundspillet, hvor Sønderborg møder Hjørring på hjemmebane i Humlehøjhallen, og netop de to hold skal fordele første- og andenpladsen mellem sig, hvor Sønderborg fører rækken med to point ned til Hjørring, skriver Sønderborg Futsal. Sønderborg kan med en sejr sikre sig førstepladsen i grundspillet, hvor en […]

Læs mere...