Seks integratonsborgere kom i mål som fodbolddommere

9. maj 2018 Kultur

Seks integrationsborgere bestod sidste lørdag eksamen som fodbolddommere. Nu venter deres dimission, hvor diplomoverrækkelsen er sidste skridt, før de nye dommere er klar til sommersæsonen 2018.

I et nyt samarbejde mellem DBU og Sønderborg Kommune, bliver nyankomne flygtninge i deres fritid tilbudt at tage en uddannelse som fodbolddommer. Dette sker sideløbende med, at de følger deres integrationsprogram, idet en tæt tilknytning til foreningslivet hjælper med at få integrationen til at lykkes.

Dommerkurset for integrationsborgerne er et udviklingsprojekt, hvor man kombinerer nyankomne flygtninges interesse for fodbold med danskundervisning. Dommerkurset er skræddersyet til de nyankomne flygtninge – både i forhold til undervisningsform og kursuslængde, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Det, at være en del af forenings-Danmark er med til at skabe integration, idet Integrationsborgere får mulighed for at styrke deres sprog, skabe netværk og lære at afkode den kultur, de er en del af. De får dermed en anden tilgang til det aktive medborgerskab, som er en vigtig del af det danske samfund.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dimisionen vil ske med deltagelse af borgmester Erik Lauritzen, en repræsentant fra DBU og holdets underviser.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...